Het verhaal achter Montévie…

Hoera! Op deze prachtige lentedag ga ik de gok wagen: een lifestyleblog. Montévie is ontstaan vanuit mijn geheime liefde voor bloggen. Juist ja, geheime liefde. Als jong meisje schreef ik mijn verhalen op papier en schoof die vervolgens bij mijn ouders onder de slaapkamerdeur. Alleen mijn moeder las mijn brieven. Ze antwoordde zelfs op het gros van mijn brieven en niemand die dat wist. Het was echt ons geheimpje! In mijn vroege tienerjaren – dat is eigenlijk best lang terug, help – heb ik een blauwe maandag een blog gehad. Een blog van een jong tienermeisje op zoek naar haar identiteit. Een tijd terug is mijn liefde voor het bloggen weer opgebloeid. Mijn verhalen verwoordde ik in Word, mijn beste vriend. Allemaal heel leuk en aardig, maar ik wilde meer. Meer in de zin van anderen kunnen inspireren. En tja, dat gebeurt niet via een Word-bestandje. De oplossing: ga online!

Er is een hele tijd verstreken voordat ik überhaupt zeker wist dat ik écht online wilde gaan. Er zijn namelijk al zo ontzettend veel blogs. Wat voegt mijn blog dan nog toe? Totdat een lief vriendinnetje één ding tegen mij zei, namelijk: “Gewoon doen! Het leven is te kort om dingen niet te doen!” Geef haar eens ongelijk! Het besef dat ik het voor mijzelf doe – met de hoop dat een aantal mensen op deze grote wereldbol het tóch interessant vinden waarover ik bazel – is eindelijk geland.

En dan… Verzin maar eens een originele naam voor een blog. Wat een klus! Ik wist één ding zeker: kort, krachtig en origineel. Moeilijk, moeilijk. Een aantal dagen terug hoorde ik een Frans liedje. Dat wordt het! Ik wil een ‘Fransachtige’ blognaam. Frans vind ik werkelijk waar een prachtige taal! Aangezien 90% van mijn Frans ergens zeer diep in mijn brein verstopt zit, ben ik aangewezen op de beruchte vertaalmachine Google Translate. Na een aantal mislukte pogingen vulde ik daar uiteindelijk ‘my lifestyle’ in. De Franse vertaling, aldus Translate, is ‘mon style de vie’. Een beetje gegoochel, gepuzzel en gekraak verder… Et voilà, Montévie is geboren!

Spam je blog!
Natuurlijk ben ik heel benieuwd wie jullie zijn! Hebben jullie een eigen blog? Zo ja, waar gaat jouw blog over? Als je die hebt, mag je die hieronder zeker ‘spammen’.

Wil je niets missen van Montévie? Follow my blog with Bloglovin

11 gedachtes over “Het verhaal achter Montévie…

  1. Todayslipstick zegt:

    Wat leuk dat je gaat bloggen! Je vriendin heeft helemaal gelijk, het leven is te kort om iets niet te doen, dat is ook de rede waarom ik ben gaan bloggen. Ik twijfelde heel lang of ik een blog moest beginnen, maar ik wilde het graag dus waarom niet? Je schrijft heel leuk, ik zal zeker vaker een kijkje gaan nemen! Veel succes!
    Liefs, Iris

    Like

  2. estherleijten zegt:

    Helemaal top! Toen ik je artikel over je foto camera las was het net of je al jaren blogde hihi. Straks als ik op mijn laptop zit zal ik je gaan volgen via Bloglovin! Leuk leuk! Ik heb een tip voor je: blijf heel dicht bij jezelf. Ik heb vorig jaar op dezelfde blog heel lang over beauty geblogd enzo en nu blog ik heel persoonlijk. Ik merk dat dat laatste verl leuker is om te doen, maar ook beter wordt gelezen! Heel veel succes met je blog 🙂

    Like

    • Renske zegt:

      Wat een lieve opmerking, Esther! En natuurlijk ook bedankt voor de tip! Ik vind het inderdaad erg leuk om een persoonlijk tintje aan mijn blog te geven. Dat vind ik zelf ook het leukste om te lezen (onder andere de reden dat ik jou ben gaan volgen, hihi!). 🙂

      Like

Plaats een reactie