10 dingen dat ik het meeste mis aan het samenwonen

Afgelopen november hebben mijn lieve G. en ik een moeilijke beslissing genomen. Sinds de kerstvakantie wonen wij, na negen maanden, namelijk niet meer samen. Het huren en het leven in een appartement is niet ons ding. Aanvankelijk was de opzet om vanuit het appartement te zoeken naar een koopwoning. En tsja, daar gaat tijd overheen. Zelfs als er een koopwoning is die ons aantrekt, kan het een hele tijd duren voordat het écht van ons is. Aangezien wij huren geen goede investering in onszelf vinden, hebben we besloten terug te gaan naar onze ouders. Wat een moeilijk besluit! Er blijven altijd bepaalde momenten dat ik het samenwonen ontzettend mis. Lees je mee?

Dit prachtige wandbord was duidelijk aanwezig in onze woonkamer – inmiddels hangt het aan de muur in mijn slaapkamer. Een relatie gaat niet over rozen. De tekst op dit wandbord achten wij ontzettend belangrijk in onze relatie. Laat elkaar elkaar zijn, de ander zijn of haar emoties uiten en daar samen een weg in vinden. Er zijn bepaalde momenten dat ik echt weer uitkijk naar het samenwonen – eigenlijk kan ik er dagelijks over dromen. En natuurlijk blijven er bepaalde dingen die ik blijvend mis.

♥   Een huge bed – Mijn lieve G. heeft echt een huge bed – lees: twee meter breed! Voor mij ideaal. Ik slaap vrijwel altijd goed, maar wel onrustig. En daarnaast kan ik gerust over dwars in bed liggen, ha! Nu lig ik weer in een eenpersoonsbed. Wat wennen! Ik voel me dan ook helemaal gelukkig als ik weer heerlijk in het bed van mijn lieve G. lig. Dat is toch ook een beetje ‘mijn’ bed geworden.
♥   Samen genieten van nieuwe gerechten – Allebei zijn we gek op koken. We probeerden dan ook vaak nieuwe gerechten uit. Stiekem mis ik G.’s kookkunsten regelmatig! Eenmaal thuis eet ik (bijna) altijd wat de pot schaft – met liefde bereid door mijn moeder. Een aantal keer heb ik het ‘onbekende’ voor mijn ouders gekookt. Ook al vonden ze het heerlijk, mijn vader is echt van de Hollandse pot! Zelfs spaghetti met boerenkool kan daar niet tegenop, ha.
♥   Je leert elkaar écht kennen – Wauw, wat kom je achter de meest kleine feitjes van een ander. Zo heeft G. even een rustmoment nodig nadat hij uit zijn werk komt. Het liefste moet ik het eerste half uur helemaal niets zeggen. Eigenlijk best grappig, want dat is me volgens mij nog nooit gelukt! Ik ben een flapuit en klets honderduit! “De korte versie” is een veelgenoemde uitspraak van mijn lieve G. richting mij. Oeps… Tsja, je leert jezelf ook beter kennen. Ik klets gewoon een béétje veel!
♥   Mijn perfectionisme en G.’s nuchterheid – Van origine zijn mijn schoonouders van Friese komaf. Wat ben ik jaloers op de heerlijke nuchterheid van de Friezen. G. heeft dit dan ook zeker meegekregen in zijn opvoeding. Met mijn perfectionisme ernaast botst dat nog wel eens en levert het hilarische momenten op. Neem nou bijvoorbeeld de koffiekopjes. Die stonden in een bepaalde volgorde – en jawel, gesorteerd op kleur – in de kast. Als G. de vaatwasser uitpakte, kwam het wel eens voor dat deze volgorde niet meer ‘klopte’. Ik werd dus regelmatig uitgelachen en gezien als neuroot. Whoops! Ik grap er zelf ook wel eens mee. Maar ook als ik ontzettend in de stress zit omtrent mijn studie, zijn de nuchtere woorden van mijn lieve G. een redmiddel en zorgt het – oké, niet altijd – voor rust in mijn hoofd.
♥   Een spontane avond samen – Tegenwoordig hebben we een vaste avond waarop we samen zijn. Allebei zijn we hartstikke druk en dus is het belangrijk dat we dit tijdig afspreken. Helemaal niet spontaan natuurlijk. En dus mis ik de spontaniteit tijdens het samenwonen. Gelukkig hebben we een fijn vooruitzicht en wonen we over een niet al te lange tijd in onze eigen woning.
♥   Iedere morgen wakker worden naast mijn droomman – Oei. De eerste nachten bij mijn ouders heb ik slecht geslapen. En geloof me, ik slaap zelden slecht! Mijn lieve G. en ik sliepen heus niet áltijd samen. Maar het idee dat hij een nachtje of paar nachtjes later weer naast mij lag, gaf mij voldoening. Eerlijk? Af en toe alleen slapen is best even fijn. Ik weet zeker dat G. daarmee instemt! Maar nu lag het anders… Het besef dat ik de komende tijd vele nachten alleen zou slapen, maakte dat ik de eerste nachten slecht sliep. Sowieso slaap ik in een ‘nieuwe’ omgeving altijd even wat minder – dat zijn dus de ‘zeldenmomenten’ dat ik wel slecht slaap, ha.
♥   Het doen van de boodschappen – Echt waar! Ik kan genieten van het doen van de boodschappen. Iedere keer ontdekte ik weer nieuwe, lekkere producten. Eigenlijk maakte ik van het doen van de boodschappen een soort wedstrijd. Zo veel mogelijk voor zo min mogelijk geld! Mijn lieve G. en ik deden trouwens zelden samen de boodschappen. Mijn rol als vriendin transformeerde dan naar een rol als politieagente. Wow, wat kan G. veel ‘onzin’ en vooral héél veel snoep in het winkelkarretje gooien. Het resultaat: met meer boodschappen thuis komen dan gepland. Het levert wel hilarische momenten op. “Renske, zullen we dit meenemen?” Vroeg hij het niet, dan wist hij mijn antwoord al. Vervolgens kwam ik er bij de kassa achter en schoot ik daar natuurlijk uitgebreid in de lach. Mannen…
♥   Je bent op de hoogte van elkaars bezigheden – Ja, ik ben perfectionistisch. Nee, ik ben geen controlfreak. Nou ja, wel. Maar ik hoef echt niet van minuut tot minuut te weten wat mijn lieve G. aan het doen is. Alsjeblieft zeg… Ik vind het gewoonweg interessant wat G. bezighoudt en wat hij meemaakt. Het schiet er soms wel eens bij in om dat uitgebreid aan elkaar te vertellen. “Dat wist je toch?” “Uh… Nee.” komt dan ook vaak voor. Whoops!
♥   Het voeren van diepgaande gesprekken – Natuurlijk kunnen we ook diepgaande gesprekken voeren als we niet samenwonen. En dat doen we, heus. Maar als je eenmaal gewend bent om deze gesprekken te voeren zonder dat er iemand spontaan één van onze kamers in kan lopen, is het toch wel even wennen en praat je toch anders. Iets waar ik G. ontzettend dankbaar voor ben, zijn de heerlijke gesprekken die wij samen kunnen voeren. We liggen met veel belangrijke dingen op één lijn en dat komt vooral door de diepgaande gesprekken die we hebben gevoerd. Plus dat we elkaar op die manier natuurlijk beter leren kennen.
♥   Mijn lieve G. verwennen met lekkere smoothies – Het fruit haalde ik altijd bij de plaatselijke groenteboer. Heerlijk vers fruit in de fruitschaal! Eigenlijk hadden we standaard te veel fruit. Het is zonde om voedsel weg te gooien en dus stond ik regelmatig in de keuken smoothies te brouwen. Yummy for our tummy!

Na het typen van dit artikel denk ik vooral: “Funda, zet eens mooie huizen op jullie site die in ons budget passen!” Ik kan niet wachten om samen met G. te klussen, het interieur samen te stellen en er echt ons huis van te maken! We dromen dan ook nog even fijn verder en genieten op dit moment van elkaar op een afstandje. 🙂

Wat is hetgeen dat jij op dit moment het meeste mist?

Let’s get social!
Bloglovin’InstagramPinterest

Advertentie

21 gedachtes over “10 dingen dat ik het meeste mis aan het samenwonen

 1. estherleijten zegt:

  Ah dat lijkt me idd heel moeilijk! Denk alleen dat het wel een hele verstandige keuze is. Hoop dat jullie snel een mooi plekje voor jullie samen vinden! Dat zou echt tof zijn. En ik smul van alle punten die je opnoemt, want ik kan niet wachten tot ik kan gaan samen wonen haha! Liefs

  Like

  • Renske zegt:

   Dat weet ik wel zeker! Het is zo leuk om rond te struinen op Funda. Ook om naar belachelijk dure miljoenenvilla’s te kijken, ha! Ooo, heerlijk! Als het bij jullie zo ver is, horen we het hè! X

   Like

   • Renske zegt:

    Ah, dan duurt het inderdaad nog even. Dat kan ik mij voorstellen! Vooral gezien de reistijd tussen jullie… 😉 Voor je het weet is het zover! X

    Like

 2. wendyvansoest zegt:

  Ja altijd lastig, maar je doet het voor een goed doel. Even geduld maar dan heb je ook iets wat je ook echt wilt. Nu kan je wel nog lekker verwend worden door je ouders 🙂

  Ik heb een hele gave winactie online staan. Je kan een mooie krultang van Remington winnen. Zou leuk zijn als je meedoet 🙂

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

  Like

 3. kim zegt:

  Ah lijkt me ook heel raar om ‘ineens’ weer thuis te wonen! Ik ben nu nog de laatste van mijn vriendinnengroepje die thuis woont. Het liefst huur ik voor mijn 23e nog via woningnet een huisje samen met mijn vriend. Hopelijk staat er binnenkort wat moois tussen, want de tijd begint te dringen!

  Like

  • Renske zegt:

   Haha, klopt. Beide huizen staan bol van onze spullen. Gelukkig hebben beide ouders van ons genoeg ruimte om alles op te slaan. Anders konden we ontzettend veel verkopen. Heel zonde! Tof dat jullie samenwoonplannen hebben. Hopelijk komt er snel iets voorbij!

   Like

 4. Justine zegt:

  Poeh, lijkt me inderdaad lastig om na zoveel maanden toch weer thuis te gaan wonen. Er is in die tijd natuurlijk een hoop veranderd en hoewel jullie relatie nog prima in orde is (althans, dat lees ik zo er vanaf :)) lijkt het me toch wel gek om ineens zo ‘uit elkaar’ te gaan. Van elkaar elke dag zien en samen de simpele dingen doen zoals boodschappen enzo.. Even wennen. Ik hoop dat jullie gauw een huis vinden!

  Like

  • Renske zegt:

   Het zit inderdaad nog helemaal goed tussen ons. 🙂 En inderdaad, ondanks de weloverwogen keuze is het toch vreemd om weer thuis te wonen en ‘uit elkaar’ te zijn.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s