Sunday Baking Day – Pavlova

Daar waar de werkweek vol zon eindigde, begon het weekend grauw en vol regen. Het leverde dus een perfecte bakdag op. Vandaag een recept van pavlova. Wat een heerlijk lekkernij! En voor een eerste keer is het absoluut goed gelukt. Geniet je met mij mee?

Ingrediënten
♥   1 schoongeboende citroen
♥   4 gesplitste eieren
♥   200 gram witte basterdsuiker
♥   1 eetlepel gezeefde maizena
♥   500 gram aardbeien
♥   2 eetlepels poedersuiker
♥   250 ml slagroom

Benodigdheden
♥   Bakpapier
♥   Bakplaat

Stap voor stap pavlova
Stap 1: Verwarm de oven voor op 150 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop de eiwitten in een schone, droge kom stijf. Het eigeel gebruik je overigens niet in dit recept. Voeg vervolgens de basterdsuiker toe aan de eiwitten en klop tot het geheel glanst en pieken vormt. Voeg tot slot de maizena, één theelepel citroenrasp (bewaar de rest!) en drie eetlepels citroensap (ook hier: bewaar de rest!) toe. Klop dit goed door elkaar.

Stap 2: Schep het eiwit in een cirkel van ongeveer 30 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pavlova vervolgens in ongeveer een uur gaar. Zet na dit uur de oven uit en laat de pavlova nog een uur in de oven staan.

Stap 3: Neem de pavlova uit de oven en laat het afkoelen. Snijd ondertussen de kroontjes van de aardbeien. Grote aardbeien heb ik in vier stukken gesneden. Meng in een klein schaaltje de overgebleven citroensap met twee eetlepels poedersuiker. Giet dit ‘sapje’ vervolgens over de aardbeien en schep de aardbeien een aantal keer om.

Stap 4: Klop de slagroom stijf en voeg de laatste minuut de rest van de citroenrasp toe. Verdeel vervolgens de room over de pavlova. En schep tot slot de aardbeien over de pavlova. Et voilà, je hebt een heerlijk toetje of gebakje!

Tip van Flip: Vanuit dit recept kun je gemakkelijk meringue maken! Je voert dan de eerste twee stappen uit, maar zorgt voor kleine ‘drolletjes’ in plaats van één groot geheel. Deze drolletjes kun je gemakkelijk met behulp van een spuitzak maken. Wil je gekleurde meringues? Dan voeg je een druppeltje (of paar druppeltjes) kleurstof toe.

Een andere tip van Flip is de fruitvariatie. Ik heb deze keer aardbeien gebruikt. Maar je kunt hier natuurlijk ook ander fruit voor gebruiken! Wat dacht je van frambozen, blauwe bessen, peer et cetera. Mmm!

Hebben jullie al eens pavlova of meringue gehad? En welke fruitvariatie lijkt jullie het lekkerst?

Let’s get social!
Bloglovin’InstagramPinterest

Advertenties

25 gedachtes over “Sunday Baking Day – Pavlova

    • Renske zegt:

      Het is echt lekker! Alleen je raakt er wel vol van, haha. Dus een klein stukje is genoeg. En op zich is het ook niet moeilijk om te maken, hihi. Dus ik zou zeggen: verras jouw moeder en zusje! 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s