Mijn kiekjes #2

Iets later dan gepland, maar de tweede ‘Mijn kiekjes’ staat online! Wat een drukke, maar gezellige week! De afgelopen week moest ik drie keer werken en stonden er een aantal leuke dingen op de planning. Stiekem ben ik wel blij dat het de komende week ietwat rustiger is. Kijk je mee naar afgelopen week?

Hoera! Een extra vrije dag! Ik wilde eigenlijk veel met mijn masteronderzoek bezig zijn, maar uiteindelijk heb ik een lekkere ‘langzaamaan-dag’ gehad. ’s Ochtends genoot ik van een heerlijke Paasbrunch met mijn ouders en zus. Wat een heerlijkheid! Aangezien het weer aan het begin van de middag niet fantastisch te noemen was, ben ik creatief bezig geweest met washi tape. Dat resulteerde in een DIY ‘Pimpen met washi tape‘. Tijdens het maken van foto’s experimenteer ik graag. Ik dacht een mooi plaatje te hebben geschoten, maar eenmaal op de laptop was de foto toch minder scherp dan ik dacht. Jammer!

Dinsdag was een spannende dag. ’s Middags had ik een sollicitatiegesprek voor een eventuele stageplek als gedragsdeskundige. Man, wat was ik zenuwachtig. Mijn eerste échte sollicitatiegesprek. ’s Ochtends heb ik mijn zinnen verzet door te knallen met een workout van 30 days shred. Het gaat me steeds beter af! Vlak voordat ik mezelf richting Overijssel begaf, werd ik opgebeld door een andere organisatie. Ook daar mag ik op gesprek komen. Helemaal top! Hop, snel in de auto en gaan met die banaan! Het was een ontzettend fijn gesprek. Wat een leuke vrouwen en een enorm interessante organisatie / stageplek! In de week van 20 april krijg ik meer te horen over mijn sollicitatie. Duimen jullie voor me? Eenmaal thuis heb ik even héél rustig aan gedaan. ’s Avonds ben ik aan de slag gegaan met mijn masteronderzoek. Er komt schot in de zaak!

Wat een heerlijke werkdag was dit! Samen met één van mijn PGB-kindjes ben ik ’s middags naar de kinderboerderij geweest. Hoe leuk! Fijn even vitamientjes D oppikken zo tussen de diertjes. Eenmaal daar kwam ik een oud-vriendinnetje tegen. Het contact tussen ons is een aantal jaar geleden verwaterd toen ik naar Groningen ben verhuisd, maar wat was het gezellig om haar weer eens te zien en te spreken! ’s Avonds ging ik naar mijn lieve G. en hebben we samen een stuk gefietst. Eenmaal thuis was de lucht echt prachtig! Ik kan echt genieten van een mooie lucht!

Donderdagochtend begon gelijk goed met een stralend zonnetje en een bezoekje aan een vriendin en haar twee dochters. Vanaf moment één konden we heerlijk buiten genieten. Zalig om onder het genot van kopjes thee, gezellige gesprekken, een spelende peuter en een slapende baby van het zonnetje te genieten. De tijd vloog voorbij en ineens was het al lunchtijd. Nadat we de lunch een tijdje achter de kiezen hadden, kondigde ik aan naar huis te gaan. Peuter liet dit echter niet toe. Tsja, mama had beloofd om samen met ‘Denske’ de eendjes te voeren. Ja, ze is net twee jaar, maar voorzien van een geheugen waar je u tegen zegt! Geweldig hoe ze bijna hele boterhammen naar de eendjes gooit – eigenlijk smijt, ha. Halverwege de middag was ik weer thuis en heb ik mijn plantenkinderen verzorgd. Ontzettend fijn om een hele dag buiten bezig te zijn. Dat is dan ook wel te zien aan mijn gezicht. Het eerste laagje kleur zit erop! Yippie! Mijn moeder kwam donderdagmiddag thuis met een heerlijk kwarkje van de plaatselijke groenteboer. Zo yummy! Het kwarkje met blauwe bessen is mijn favoriet!

Wauw, wat was het vrijdag een heerlijk warme dag! ’s Ochtends ben ik snel naar buiten geflipt om een luchtfoto te maken. Wéér zo’n prachtig plaatje! De rest van de ochtend heb ik gespendeerd aan mijn masteronderzoek. Aan het begin van de middag ben ik de stad in gedoken. Mijn missie: op zoek naar een foundation die bij mijn huid past. Ik heb een gevoelige huid met lichte acne. Heel vervelend als je 24 bent! Eerder dacht ik altijd dat een onzuivere huid te maken had met onnauwkeurig reinigen. Dat geldt dus niet voor iedereen! Pas op mijn 19e kreeg ik een vorm van lichte acne en tot op heden ben ik er nog steeds voor ‘in behandeling’ bij een huidtherapeute / schoonheidsspecialiste. Enfin, ik heb de foundation gevonden hoor! Hiephoi! Het is een foundation en concealer in één van Clinique. Nadat ik mijn missie had voltooid, was het tijd om te werken. Samen met mijn PGB-kindje ging ik naar de manege. Terwijl hij genoot van een lekkere buitenrit, had ik een fijn plekje in de zon bemachtigd, ha. ’s Avonds was ik fijn bij mijn lieve G., aangezien zijn winterjas nog bij ons aan de kapstok hing. Een goed excuus om eventjes – uiteindelijk de hele avond, haha – een kop thee te drinken en een knuffel te brengen. O ja, en de jas natuurlijk! 😉

Waar de werkweek zo rooskleurig eindigde, begon het weekend grauw. Ach ja, voor mij des te meer reden om te knallen voor mijn masteronderzoek, ha! ’s Middags ben ik mijn laptop ontvlucht en bezig gegaan met het maken van pavlova. Hoe je dit maakt, vind je hier! Toevallig kwam mijn tante langs op het moment dat de pavlova klaar was. Zou dit echt toeval zijn? Haha. Aangezien wij méér dan genoeg hadden, heb ik haar een deel van de pavlova meegegeven. Tsja, weggooien is zonde en iemand blij maken des te leuker! Wij hebben het als toetje gegeten, héérlijk! Na het avondeten ben ik mij snel gaan klaarmaken voor het feest van mijn zwager. Aangezien hij vorige week 25 jaar is geworden, gaf hij zaterdagavond feest. Hartstikke gezellig!

Zondag was werkelijk een topdag! Vanuit mijn studententijd in Groningen – dit klinkt alsof het al heel lang geleden is, ha – heb ik een aantal vriendinnen leren kennen. Stuk voor stuk lieve meiden! Zondag had ik met drie vriendinnen afgesproken bij een vriendin in het hoge noorden. Zij hebben sinds eind vorig jaar een nieuw huis en dus werd het echt hoog tijd dat wij daar een kijkje kwamen nemen. We kwamen niet alleen daarvoor, want er moest ook nog steeds een Sinterklaasspel worden gespeeld. Ik weet het, heel laat (óf juist heel vroeg)! Door dat dobbelspel werden we allemaal hartstikke fanatiek en zijn onze lachspieren flink op de proef gesteld. Uiteindelijk ben ik met mijn eigen cadeau, namelijk een leuke pot welke ook te gebruiken is als vaas, naar huis gegaan. Super leuk! Deze topdag hebben we afgesloten met het bakken van onze eigen minipizza’s. Iedereen had wat lekkers voor de pizzaatjes meegenomen. Genieten met hoofdletter G!

De komende week staat er weer een spannend sollicitatiegesprek op de planning. Volgens mij wennen sollicitatiegesprekken nooit! Naast het sollicitatiegesprek is er gelukkig ook tijd voor ontspanning. Uhm… Ik bedoel werken! Ik vind mijn werk zo leuk en dankbaar om te doen, dat ik het eigenlijk als een stuk ontspanning zie. Ook heb ik nog een afspraak bij de huisarts (een héél stuk minder ontspannend!), ga ik lunchen met mijn lieve G. en is er weer genoeg te doen omtrent mijn masteronderzoek.

Hebben jullie de afgelopen week ook zo genoten van het prachtige lenteweer?

Let’s get social!
Bloglovin’InstagramPinterest

10 gedachtes over “Mijn kiekjes #2

 1. kim zegt:

  Wat een druk, maar gezellig weekje! Brr spannend dat afwachten tot 20 april, ik ga voor je duimen hoor!
  En héérlijk weer inderdaad. Mijn rode hoofd is eindelijk bruin geworden. De zon mag wat mij betreft weer schijnen 🙂

  Like

 2. estherleijten zegt:

  Leuke week zeg. Ook echt tof dat foto’s veel vrolijker zijn/lijken door het betere weer. Ik duim zeker voor je met je sollicitatiegesprekken! Hou ons op de hoogte 🙂 En wat goed dat je 30 days shred hebt gedaan, fijn hè! Liefs

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s