Tip – Trivia Crack

Afgelopen zondag was ik bij vriendinnen en twee van hen gebruikten de app ‘Trivia Crack’. Na het enthousiasme van mijn twee vriendinnen besloot ik de app ook te downloaden. O, wat een verslavende app! Het is een gratis app dat lijkt op het welbekende bordspel Triviant Pursuit. Benieuwd naar de app en de verslavende werking ervan? Lees verder!

Trivia Crack is een quizspel dat jouw kennis omtrent allerlei gebieden test. Hierbij kun je jouw vrienden uitdagen om er achter te komen wie er slimmer is. En ja, daar word je fanatiek van.

Je speelt in zes categorieën, namelijk amusement, geografie, historie, kunst, sport en wetenschap. Iedere keer ‘spin’ je en komt er een categorie uit waarover je een vraag krijgt. Onderaan bovenstaande afbeelding zie je een kroontje met daarboven drie vakjes. Deze drie vakjes dienen gevuld te zijn door drie vragen correct te beantwoorden. Vervolgens kun je spelen om een karakter. Iedere categorie heeft een eigen karakter en je dient ze allemaal te verzamelen voordat de tegenstander dit voor elkaar krijgt. Als de ‘spin’ op de kroon komt, heb je geluk en kun je gelijk spelen voor een karakter.

Het is een spel om de kennis op een grappige wijze te testen. Sommige vragen zijn behoorlijk simpel, maar er zitten ook vragen bij waar enige gokskills of hersenkrakingen nodig zijn. Je zit namelijk gebonden aan tijd (30 seconden) en kunt kiezen uit vier antwoordmogelijkheden. Trivia bestaat uit ‘crowd-sourced vragen’. Dit betekent dat je zelf vragen kunt aandragen. Naar mijn idee is dat ook de reden dat er af en toe simpele vragen tussen zitten.

Een aantal voorbeelden van vragen per categorie:
♥   Amusement: Wie is de zanger van de band The Doors?
♥   Geografie: Welk land heeft niet de kleur blauw in de vlag?
♥   Historie: Wie waren de twee broers van de Griekse god Hades?
♥   Sport: Om de hoeveel jaar zijn er wereldkampioenschappen hockey?
♥   Kunst: Wie schreef de ‘Vier Seizoenen’?
♥   Wetenschap: Welke Italiaanse wetenschapper, die was verbannen door de inquisitie, was herroepen bij paus John Paul II in 1992?

Jullie zien het: veel variatie in moeilijkheidsgraad. Naast het reguliere spel is er de mogelijkheid om een uitdaging aan te gaan met één vriend of meerdere vrienden tegelijk. Je speelt dan in één keer twaalf vragen achter elkaar. Uiteindelijk gaat het erom wie de meeste vragen goed heeft beantwoord.

Nieuwsgierig naar de app? Downloaden maar! Het is immers gratis en wie houdt er nu niet van gratis. Let op: het is écht verslavend. Trivia Crack doet het tweede woord in de naam eer aan, haha.

Speel jij wel eens spelletjes op jouw telefoon? Ken jij de app ‘Trivia Crack’ al?

Let’s get social!
Bloglovin’InstagramPinterest

18 gedachtes over “Tip – Trivia Crack

  1. estherleijten zegt:

    Haha hier spelen mensen het al maanden, maar Mike en ik hebben het afgelopen weekend pas uitgevonden. Hoezo spuit 11? Ik vind het idd ook super leuk, maar het werkt niet echt verslavend bij mij. Ik vind het handig om een aantal saaie minuten te doden. Leuk artikel! Liefs

    Like

  2. Marie zegt:

    Hihi wat een leuk spelletje! Ik ga het ook eens downloaden. Weet niet of het zo’n goed idee is met m’n komende examens (verslaving alarm .. :P) liefs

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s