Een herinnering voor iedere dag

Als jong meisje heb ik meerdere keren een poging gedaan om een dagboek bij te houden. Je weet wel, zo’n prachtig boekje met jouw favoriete (strip)idool erop gedrukt. In mijn geval was dat Winnie de Poeh. Ik was gek op Winnie de Poeh! Op den duur verwaarloosde ik mijn prachtige dagboekje en ging het over naar het schrijven van brieven naar mijn moeder. Ook dat verwaterde en jarenlang heb ik niets meer bijgehouden. Tot een aantal maanden terug! Tegenwoordig neem ik iedere avond de tijd om een gedachte op te schrijven over mijn dag van dat moment. Oké, ik doe een poging tot, ha! Al nieuwsgierig waar ik het over heb? Lees gezellig mee!

Sinds een aantal maanden houd ik een soort dagboek bij. Om precies te zijn sinds 11 februari 2015! En nee, dat wist ik heus niet uit mijn hoofd. Er past veel informatie in dat koppie van mij, maar de minuscule details onthoud ik niet. Net als vele andere dingen. De oplossing: het bijhouden van een dagboek! En niet zomaar een dagboek… Nee joh, waarom gewoon doen als het ook origineel kan. 😉 Ik houd iedere dag – nogmaals, ik doe een poging tot – een meerjarendagboek bij. Om precies te zijn heet mijn dagboek ‘One line a day’.

Hoe gebruik ik dit dagboek nu precies? Een dagboek bijhouden is niet voor iedereen weggelegd natuurlijk. Het is al duidelijk dat ook ik geen held ben in het schrijven van lappen tekst. Althans, niet over mijn dag, haha. En toch vind ik het leuk om herinneringen vast te leggen, terug te kunnen lezen en te kunnen vergelijken met een (paar) jaar eerder. ‘One line a day’ is voor mij dé oplossing! De bedoeling is dat je vijf jaar lang, iedere dag, in één of twee zinnen beschrijft wat jouw herinnering van de bewuste dag is. En dat zonder alle details van die dag!

Het is mogelijk om op elke willekeurige datum te beginnen. Iedere datum bevat namelijk vijf lege ruimtes. Duh, vijf jaar… Je begint natuurlijk bovenaan, waar je het jaartal van dat moment neerzet. En pennen maar! Oké, je hebt niet heel veel ruimte. Dus er staat inderdaad niet meer dan een gedachte / bezigheid van de betreffende dag. De volgende datum is op de pagina erna et cetera. Indien het jaar afgelopen is, ga je verder in de tweede ruimte enzovoorts. Heel simpel dus! Op het moment dat ik dit schrijf loop ik alweer achter. Mijn laatste herinnering heb ik 5 mei opgeschreven. Slecht! Dat wordt zo meteen weer even fijn bijschrijven!

De reden dat ik ‘One line a day’ heb aangeschaft, is vanwege de veranderingen in mijn leven die staan te gebeuren. Zo ben ik bezig met mijn master en zal ik ergens de komende vijf jaar mijn master afronden en een baan moeten zoeken. Ook andere grote gebeurtenissen zijn makkelijk in dit dagboek bij te houden. Zo hopen mijn lieve G. en ik in de komende vijf jaar een huis te kopen, te trouwen (oké, ik weet niet of dat binnen vijf jaar gaat gebeuren, haha) en papa en mama te worden! Don’t worry! Dat laatste zal niet snel gebeuren, hihi. Mijn lieve G. is daar echt nog niet aan toe en ik… Ik ben nog bezig met mijn master en wil eerst aan mijn carrière werken. Maar hoe leuk is het dat ik op 11 februari 2018 kan lezen dat ik op dezelfde datum in 2015 een fijne ladies night heb gehad met twee vriendinnen? Dat is toch tof! En natuurlijk heb ik het boek ook een klein beetje aangeschaft door de vormgeving. Prachtig zo’n gouden randje! Want hé, is het leven niet ook gehuld in een gouden randje?

Kortom, ‘One line a day’ is makkelijker en minder tijdrovend dan een doorgaans dagboek, maar wel minstens zo waardevol! Ik leg het dagboek (of herinneringen- / gedachtenboek; wat is eigenlijk een goede naam?) op mijn nachtkastje samen met een pen, zodat ik niet vergeet om erin te schrijven. Eerlijk? Ik vergeet het nog steeds om de haverklap! Mijn geheugen wordt dus regelmatig op de proef gesteld… 😉

Houden jullie een (soort) dagboek bij?

Let’s get social!
Bloglovin’InstagramPinterest

Advertentie

45 gedachtes over “Een herinnering voor iedere dag

  • Renske zegt:

   Absoluut! Dit blader je sneller terug dan een dagboek met hele verhalen erin. Plus dat dezelfde datum vijf jaar lang onder elkaar staat. Grappig om te zien wat er die dag is gebeurd, hihi.

   Like

 1. kim zegt:

  Wat een leukerd! Een dagboek is ook niks voor mij (of ja, mijn blog is een beetje mijn dagboek), maar één zin. Dat moet nog wel lukken, haha!
  Mijn vriend wordt ook altijd een beetje zenuwachtig als ik het over trouwen en kinderen heb. Soms begint hij erover, maar hij is stiekem wel blij dat ik het nog een paar jaar duurt voordat ik mijn Bachelor én Master heb, haha.

  Like

  • Renske zegt:

   Om eerlijk te zijn lees ik de gemiste dagen terug in mijn agenda en via ‘Mijn kiekjes’, zodat ik hem alsnog kan invullen, haha!

   Mijn vriend begint daar uit zichzelf niet over. Hij is er ook echt nog niet aan toe. Dus we praten er weinig over. Maar dat is niet erg, haha! Alles op zijn tijd! 🙂

   Like

 2. estherleijten zegt:

  Ik heb het boekje ook maar heb er echt al te lang niet meer ingeschreven. Misschien moet ik hem toch maar weer eens bijhouden, want een jaar geleden hield ik hem bij dus is wel leuk om te lezen! Mooie foto’s ook! Liefs

  Like

 3. Kim zegt:

  Dit boekje is leuk hè? Heerlijk om later terug te lezen en kijken. Hou vol, want het is echt heel grappig om te zien wat je een paar jaar geleden dacht op die dag!
  Liefs

  Like

 4. Lieke zegt:

  Ik heb ook meerdere pogingen gedaan. Dit vind ik eigenlijk wel een heel leuk alternatief! Ik vind het leuk om later terug te kijken, wie weet ooit met mijn kinderen.. Misschien ga ik dit ook doen!
  Waar heb je dit boekje vandaan?

  Like

  • Renske zegt:

   Absoluut! Dat is helemaal leuk om te doen! Ik heb het boekje via Bol.com besteld. Daar was het een keer in de aanbieding. Maar het is op meerdere plekken verkrijgbaar, zoals boekhandels, My Lovely Notebook etc. 😉

   Geliked door 1 persoon

 5. Deisy zegt:

  Ik heb hier inderdaad vaker over gelezen, maar vaak werd het toch niet volgehouden. Ik denk dat ik het zelf ook moeilijk zou vinden haha, ondanks dat het mij ongelooflijk tof lijkt! Ik hoop dan ook echt dat jij het wel bij gaat houden en dit vol blijft houden, mooie herinneringen opschrijven kan echt bijdragen aan je leven. X

  Like

 6. Kaylee Roxanne zegt:

  Wat een leuk concept zeg! Ik heb me vroeger toch wat dagboeken geprobeerd bij te houden. Uiteindelijk heb ik er twee helemaal vol geschreven en is de rest ergens onder het stof beland. Succes met het bijhouden, hopelijk komt ‘ie helemaal vol te staan met mooie dingen 🙂

  Like

 7. stylebygina zegt:

  Toen ik wat jonger was probeerde ik het ook iedere keer om dagboeken te maken! Nooit volgehouden, haha 😛 Ik hoop dat het dit keer jouw wel gaat lukken! Echt een prachtige boek heb je uitgekozen!

  Like

 8. Léonie zegt:

  Ik heb hier inderdaad wel van gehoord, echt een heel leuk idee. Ik hou geen dagboek bij maar zoiets lijkt me wel ontzettend leuk om te doen. Deze zet ik op mijn verlanglijstje!

  Like

 9. Justine zegt:

  Wat een leuk idee zeg! Ik houd geen papieren dagboek bij, maar op mijn blog heb ik wekelijks mijn ‘dagboekje’ in de vorm van My Life in Photo’s. Mocht ik willen weten wat ik een jaar geleden deed, dan pak ik die post er gewoon weer bij. Natuurlijk staat niet alles erin, maar echt privé dingen onthoud je waarschijnlijk toch wel 🙂

  Like

  • Renske zegt:

   Die gebeurtenissen onthoud je inderdaad vaak wel. Ik grijp soms ook wel eens terug op mijn ‘online dagboekje’ in de vorm van Mijn Kiekjes als ik weer eens een aantal dagen achterloop, haha!

   Like

 10. Wildcard zegt:

  Ooit een papieren dagboek bijgehouden en als ik het herlees denk ik soms van mezelf : “jeetjes, wat was je toen toch naief en zonder zorgen…”

  Like

 11. Julia zegt:

  Ik heb ook ontelbaar veel pogingen gedaan tot het bijhouden van een dagboek… Het is wel heel leuk om terug te lezen, maar ik vergeet het om gewoon regelmatig bij te houden! Dit boekje is echt prachtig! Misschien toch maar een poging gaan wagen… 🙂

  Like

  • Renske zegt:

   Een dagboek kost ook veel tijd. Tenminste, ik kalkte rustig een aantal pagina’s vol, haha. Dit is een leuke manier om in een paar woorden weer te geven hoe de dag was. Erg leuk!

   Like

   • Julia zegt:

    Na m’n breakup vond ik het wel heeeel fijn om gewoon alles op papier te zetten. Maar dit boekje is wel veel leuker om terug te lezen denk ik, uiteindelijk hahah!

    Like

   • Renske zegt:

    Dat kan ik mij goed voorstellen! Dan is het papier een fijne manier om emoties en gedachten kwijt te kunnen. 🙂 Haha, uiteindelijk wel, ja!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s