Mijn kiekjes #7

Is het al bijna vakantie? Daar ben ik stiekem al wel aan toe! Ook deze week ben ik weer lekker druk geweest. Zo heb ik twee keer een flinke boswandeling gemaakt, mij ingeschreven voor de #ohmybookathon, een ochtendje rondgestruind door IKEA, twee boeken cadeau gekregen als zijnde leesvoer voor op vakantie, genoten van Oreo-koekjes – Hoera! Deze zijn lactosevrij! – en samen met mijn lieve G. pizza gebakken. Benieuwd wat mij deze week nog meer bezig hield? Spiek gezellig mee!

Maandagochtend kreeg ik de officiële bevestiging: ik ben een zeef! Ik had een dubbele afspraak, namelijk mijn vaste cliënt op de maandagochtend en een dagje op pad met mijn PGB-kindje. Gelukkig kwam ik er om 8.15 achter en vond mijn cliënt het geen probleem dat ik dinsdagochtend zou komen. Pfieuw! Mijn PGB-kindje en ik hadden geluk. Wat een lekker weertje! We genoten van het zonnetje door een flinke boswandeling (incl. hele leuke speurtocht!) te maken. Samen hebben we lekker gepicknickt op een prachtige locatie in het bos. Wat een gezelligheid! Onze beenspieren zijn op de proef gesteld door de flinke wandeling die we hebben gemaakt! Als afsluiting van deze toffe dag hebben we een puzzel gemaakt in een grote doolhof naast het bos. En natuurlijk hoort er als ultieme afsluiter op zo’n warme dag een lekker ijsje bij! Mijn PGB-kindje had het ook dubbel en dwars verdiend, aangezien hij flinke kilometers heeft gemaakt!

Dinsdagochtend belde ik de huisarts om te vragen naar de uitslag van mijn bloedonderzoek. Voor degenen die het niet mee hebben gekregen: ik ben geprikt op een aantal dingen waaronder coeliakie (glutenintolerantie). De uitslag was enigszins teleurstellend. Alle bloedwaarden waren normaal. Ik hoor je denken: “Hoezo teleurstellend? Dit is toch goed nieuws?” Het is zeker goed nieuws en ik ben er ook echt wel dankbaar voor, maar op dit moment weet ik dus nog niet wat mijn lichaam mankeert. Gelukkig slaat het lactosevrije dieet aan en ervaar ik veel minder buikpijn. Nog even doorzetten en dan weet ik hopelijk meer. Wordt vervolgd zullen we maar zeggen, haha. Nadat ik de dokter had gebeld, ben ik gaan werken. En na het werk viel ik als een blok in slaap. Jeetje, soms is alles ineens zo slopend en vergt mijn lichaam energie waar je u tegen zegt. Gelukkig was ik na mijn schoonheidsslaapje weer helemaal fris en fruitig en heb ik mij ingeschreven voor de #ohmybookathon (Bron afbeelding). Ik heb er ontzettend veel zin in! Dinsdag ben ik ook weer bezig geweest met mijn masteronderzoek. Op dit moment ben ik in de fase van het analyseren van onze codering. Nog even keihard aanpoten om er uiteindelijk een goed geheel van te kunnen maken!

In de ochtend heb ik ein-de-lijk weer met mijn PGB-kindje gewerkt op de zorgboerderij. Na drie weken niet te hebben gewerkt op de zorgboerderij, kon ik wel stellen dat ik het echt had gemist. Heerlijk om weer samen met haar te werken! Opnieuw was ik volledig gesloopt, maar ik ben wakker gebleven. Hoera! Aangezien ik over drie weken naar Santorini ga, heb ik van mijn moeder twee boeken gekregen als zijnde leesvoer. Ontzettend lief! Samen met mijn moeder heb ik boodschappen gedaan. De heerlijke meloenbolletjes van de groenteboer kon ik niet weerstaan. I love it! Ook het masteronderzoek heb ik woensdag niet met rust gelaten en er weer even een paar uur voor gezeten.

Op mijn dode gemakje wakker worden was hard nodig. En het werkte! Ik was weer lekker helder en kon lekker fit aan het werk. Nadat ik klaar was met werken, heb ik even een relaxmoment voor mijzelf genomen om vervolgens naar mijn lieve G. te gaan. Op de planning stond een lekkere wandeling in het Montferland. Het is een prachtig gebied om te wandelen, te mountainbiken, te paardrijden en te hardlopen! Onderweg kwamen we ineens, echt volledig uit het niets, een poort tegen. We schoten allebei in de lach, want het zag er vrij onnozel uit. Ik moest gelijk denken aan Alice in Wonderland. Maar helaas… We bleven gewoon in het Montferland toen we er onder door liepen, haha. Na onze heerlijke wandeling knorden onze magen en hebben we samen pizza gebakken. Ik heb namelijk pizzadeeg ontdekt welke lactosevrij is. Heuj! Wat een genot! Samen met mijn lieve G. hebben we de film American Sniper afgekeken. (Tsja, bij mijn lieve G. thuis waren we een aantal dagen terug begonnen maar liep het internet vast. Irritatiefactortje!) Tijdens de film kreeg ik een mailtje van Femke dat ik het ‘ik-ga-op-vakantie-en-neem-niet-mee’-pakket heb gewonnen. Ik maakte een sprongetje: “G. stop de film! Ik heb wat gewonnen!” Ik kan niet wachten totdat ik het pakket in mijn armen kan sluiten! Uiteraard laat ik jullie weten wat voor tof pakket Femke met liefde heeft samengesteld!

Vrijdag was een flinke ‘afstreepdag’. Ik heb namelijk bergen werk verzet door een aantal taken, naast mijn masteronderzoek, af te werken. Weer wat rust in mijn drukke koppie! In de avond heb ik heerlijk genoten van een lekker maskertje. Altijd fijn om te genieten van een maskertje tijdens een stressvolle periode. Ook schreef ik alvast een artikeltje voor zondag. Helaas geen ‘Sunday Baking Day’, maar een artikel over de prioriteiten die ik momenteel moet stellen. En wat een lieve reacties kreeg ik hierop. Wauw, hartverwarmend en een steuntje in de rug! 🙂 Nieuwsgierig welke prioriteiten ik heb gesteld? Lees dan het artikel ‘Tijd voor een theemoment: prioriteiten stellen’.

De zaterdag begon met een bezoekje aan IKEA. Samen met mijn moeder en zus besloten we om er te ontbijten. Officieel gezien moet ik pas vanaf dinsdag weer niet-lactosevrij eten om te kijken wat dat met mijn lichaam doet. Gelukkig had ik van dit ontbijt maar lichte buikpijn. Pfieuw! Bij de IKEA heb ik weer een aantal leuke items weten te scoren. Happy me! Er zal nog een shoplog online komen, waarin ik de producten afzonderlijk en in detail laat zien. We hebben trouwens ontzettende lol gehad! Zo zijn er onder andere stinkende mensen, invoegstroken en te grote winkelwagentjes. Tsja, je had erbij moeten zijn om het te begrijpen, haha. Helaas bleek bij thuiskomst mijn aangeschafte lampje beschadigd. Dus hup, in de auto en terug gesjeesd. Toen ik door de IKEA liep op zoek naar het lampje, zag ik een te leuke gieter. Die kon ik echt niet laten liggen (uhm… staan), vooral omdat mijn lieve G. en ik daar vlak voordat we gingen samenwonen op jaagden. Ha, die is nu mooi van ons! Eenmaal thuis ben ik opnieuw aan de slag gegaan met mijn masteronderzoek. Daar heb ik mij de rest van de dag en avond mee ‘vermaakt’.

Het is zondagochtend 8.30 en ik ga weer aan de slag met mijn masteronderzoek. ‘Kloffiekleding’ aan, liters thee naast mij en gaan met die banaan! Tussendoor geniet ik van een paar Oreo-koekjes. Heerlijk verwenmomentje! En weer door… De hele zondag ben ik bezig geweest met mijn masteronderzoek. Bij een masteronderzoek hoort uiteraard ook een literatuurlijst. Tijdens het noteren van de literatuur – uiteraard in APA-stijl, waar wellicht sommigen van jullie wel eens van hebben gehoord – kom je werkelijk de gekste achternamen tegen! Soms zelfs lachwekkend, want wat dachten jullie van Bacon, Stouthamer, Honkalampi of Ramisettymikler? Tussen mijn werkzaamheden door kwam mijn lieve G. spontaan langs om elkaar toch nog even te zien. Lief!

De komende week heb ik het relatief rustig. Althans qua leuke activiteiten, want ik ben wel gewoon drie dagen aan het werk en er staat een ochtendje Amsterdam op de planning. Dus hopelijk kan ik bergen werk verzetten voor mijn masteronderzoek! Ik hoop natuurlijk ook weer meer artikelen te posten dan de afgelopen twee weken, hihi. Morgen komt er in ieder geval een leuk artikel over festivalkleding online en hoop ik woensdag een shoplog van mijn nieuwe items van IKEA te plaatsen. Wat de rest van de week mij brengt qua artikelen is voor jullie afwachten (voor mij trouwens ook, haha).

Hoe was jullie week? Kunnen jullie de zomervakantie ook al bijna ruiken?

Let’s get social!
Bloglovin’InstagramPinterest

17 gedachtes over “Mijn kiekjes #7

  1. Bente zegt:

    Ahh nog maar drie weekjes voordat je op vakantie gaat! Heerlijk zeg. De enige vakantie plannen die ik op het moment heb zijn pas in oktober. Hopelijk kan ik voor die tijd ook nog een weekje naar de zon!

    Like

  2. estherleijten zegt:

    Pfff ja ik ruik mijn zomervakantie al weken haha! Oepsie! Zaterdag mag ik gelukkig naar Parijs en over een kleine 4 weken mag ik een weekendje naar Valencia, genieten! Ik vind je stuff van de Ikea zo leuk, we hebben echt een beetje dezelfde stijl denk ik zo hihi. En je hebt me op ideeën gebracht, ik ga NU een maskertje op doen en heerlijk relaxen met een boekje erbij! Top. Liefs

    Like

  3. Zonnewolk zegt:

    Jammer dat het nog steeds niet duidelijk is wat er aan de hand is met jouw buik! Het Rosie Project staat ook op m’n to read lijstje, die andere ken ik niet! Ben benieuwd wat je er van gaat vinden!

    Like

Plaats een reactie