Sunday Baking Day – Monchoutaart met rabarber

Rabarber brengt goede herinneringen naar boven. Mijn opa en oma hadden een eigen moestuin waarin ze van alles kweekten, waaronder rabarber. Gezellig bij hen genieten van oma’s rabarbercompote. Heerlijk vond ik dat! Helaas moet ik het tegenwoordig doen met de rabarber uit de supermarkt. Met uitzondering van de rabarber voor deze heerlijke monchoutaart. Afgelopen maandag gaf mijn cliënt namelijk een grote zak vol verse rabarber uit eigen tuin mee. Daar wist ik wel raad mee! Geniet je mee van dit recept?

Ingrediënten
♥   Taartbodem
♥   2 pakjes MonChou
♥   4 eetlepels honing
♥   2 eetlepels suiker
♥   100 ml water
♥   500 gram rabarber
♥   1 eetlepel kersenjam

Benodigdheden
♥   Pan
♥   Mixer

Stap voor stap monchoutaart met rabarber
Stap 1: Maak de rabarber schoon en snijd de rabarber in stukken van ongeveer twee centimeter. Was ze vervolgens in een vergiet grondig schoon en laat het uitlekken.

Stap 2: Breng in een pan 100 ml water met de suiker aan de kook. Voeg de rabarber toe en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Voeg als laatste één eetlepel kersenjam toe en roer dit door de rabarber. Haal de rabarber van het vuur en laat het afkoelen.

Stap 3: Klop de pakjes monchou los met een mixer en vier eetlepels honing. Verdeel de monchou over de taartbodem. Zodra de rabarber voldoende is afgekoeld, verdeel je dit over de monchou. Et voilá, een heerlijke, simpele monchoutaart! Bewaar de monchoutaart in de koelkast.

Tip van Flip I: Vind je de rabarber te zuur? Strooi nog wat suiker in de pan, zodat het wat zoeter wordt. Bedenk wel dat de monchou ook al zoet is door de honing. En daarnaast is de rabarber vaak zoeter als het is afgekoeld.

Tip van Flip II: Houd je rabarber over? Het is heerlijk door de kwark of als bijgerecht bij het diner!

Aan welk gerecht hecht jij bijzondere en mooie herinneringen?

Let’s get social!
Bloglovin’InstagramPinterest

23 gedachtes over “Sunday Baking Day – Monchoutaart met rabarber

  1. Kimberly zegt:

    Wauw, rabarber in een taart? Ik heb nog nooit rabarber op maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het lekker is in een taart.. Maar ik moet het toch maar eens proberen dus!

    Like

Plaats een reactie