Rabarber brengt goede herinneringen naar boven. Mijn opa en oma hadden een eigen moestuin waarin ze van alles kweekten, waaronder rabarber. Gezellig bij hen genieten van oma’s rabarbercompote. Heerlijk vond ik dat! Helaas moet ik het tegenwoordig doen met de rabarber uit de supermarkt. Met uitzondering van de rabarber voor deze heerlijke monchoutaart. Afgelopen maandag gaf mijn cliënt namelijk een grote zak vol verse rabarber uit eigen tuin mee. Daar wist ik wel raad mee! Geniet je mee van dit recept?
Ingrediënten
♥ Taartbodem
♥ 2 pakjes MonChou
♥ 4 eetlepels honing
♥ 2 eetlepels suiker
♥ 100 ml water
♥ 500 gram rabarber
♥ 1 eetlepel kersenjam
Benodigdheden
♥ Pan
♥ Mixer
Stap voor stap monchoutaart met rabarber
Stap 1: Maak de rabarber schoon en snijd de rabarber in stukken van ongeveer twee centimeter. Was ze vervolgens in een vergiet grondig schoon en laat het uitlekken.
Stap 2: Breng in een pan 100 ml water met de suiker aan de kook. Voeg de rabarber toe en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Voeg als laatste één eetlepel kersenjam toe en roer dit door de rabarber. Haal de rabarber van het vuur en laat het afkoelen.
Stap 3: Klop de pakjes monchou los met een mixer en vier eetlepels honing. Verdeel de monchou over de taartbodem. Zodra de rabarber voldoende is afgekoeld, verdeel je dit over de monchou. Et voilá, een heerlijke, simpele monchoutaart! Bewaar de monchoutaart in de koelkast.
Tip van Flip I: Vind je de rabarber te zuur? Strooi nog wat suiker in de pan, zodat het wat zoeter wordt. Bedenk wel dat de monchou ook al zoet is door de honing. En daarnaast is de rabarber vaak zoeter als het is afgekoeld.
Tip van Flip II: Houd je rabarber over? Het is heerlijk door de kwark of als bijgerecht bij het diner!
Aan welk gerecht hecht jij bijzondere en mooie herinneringen?
Let’s get social!
Bloglovin’ – Instagram – Pinterest
Ik heb ongeveer dezelfde herrineringen aan rabarber en vind het nog steeds heel erg lekker! Wat een onwijs leuk recept ook!
LikeLike
Leuk om te horen dat jij soortgelijke herinneringen aan rabarber hebt! Het recept van vandaag is echt ontzettend makkelijk en súper lekker, haha.
LikeLike
Oh wauw, dat klinkt echt heel lekker!
Bedankt voor het delen 🙂
LikeLike
Dat is het zeker!
LikeLike
Ohhh heerlijk zeg! Tenminste, ik heb eigenlijk nog nooit rabarber gegeten, maar het klinkt heel lekker, haha! Zoiets ga ik snel maar eens proberen 🙂 x
LikeLike
Haha, ik vind het echt heerlijk! Het is het proberen waard! 🙂
LikeLike
Wat ziet het er heerlijk uit! Eigenlijk weet ik niet eens of ik rabarber lus! Vroeger at ik zo min mogelijk groenten, haha!
LikeLike
Gewoon proberen! 🙂 Maar goed, op deze monchoutaart kun je natuurlijk van alles gooien, haha. Aardbeien, kersen… Yummy!
LikeLike
Ziet er lekker uit! x
LikeLike
Dat is het zeker!
LikeLike
Ik vind rabarber echt heel lekker! Ik heb bijzondere herinneringen aan mijn oma’s gehaktballen, zo lekker!
LikeLike
Yummy! Mijn oma maakte ook altijd lekkere gehaktballen. Fijn hè, die herinneringen aan oma’s gerechten. 🙂
LikeLike
Ik heb serieus nog nooit rabarber gehad. :O Ik ben nu wel heel nieuwsgierig hoe het smaakt.
LikeLike
Heerlijk! 😉 Je moet het echt eens proberen.
LikeLike
Wauw, rabarber in een taart? Ik heb nog nooit rabarber op maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het lekker is in een taart.. Maar ik moet het toch maar eens proberen dus!
LikeLike
Het is echt heerlijk! Althans, dat vinden wij hier, haha.
LikeLike
Dit zit er echt heerlijk uit, de moeite waard om een keer te proberen!
Liefs, Iris
LikeLike
Absoluut! En lekker simpel, waardoor je binnen no time klaar bent, hihi.
LikeLike
Dat ziet er lekker uit! Lijkt me heerlijk om een keer te maken.
LikeLike
Het is zeker heerlijk! Dus ik zeg: doen, haha.
LikeLike
Oeh wat ziet ‘ie er lekker uit zeg!
LikeLike
Dat was het ook zeker!
LikeLike