My monthly challenges – Juni

Jeetje, wat gaat de tijd snel! Doei mei, hallo juni! Inmiddels is zelfs de eerste dag van juni al voorbij. Begin mei heb ik vijf uitdagingen voor mijzelf opgesteld. Zou ik alle doelen hebben behaald? Kijk mee naar een terugblik op de uitdagingen van vorige maand en naar de nieuwe uitdagingen voor de komende maand!

Voordat ik mijn nieuwe uitdagingen aan jullie vertel, wil ik eerst terugblikken op de uitdagingen van de afgelopen maand:
♥   Meer bewegen – Hoera! Mevrouw heeft eindelijk meer bewogen. Deze uitdaging is natuurlijk ook niet zo moeilijk te behalen met maar een enkele keer sporten. Toch ben ik ontevreden over de hoeveelheid beweging die ik heb gehad. Maar hé, de komende maand zit vol nieuwe kansen!
♥   iPhone opruimen – Begin mei vertelde ik dat mijn iPhone mij niet zo lief vond door hem te belasten met ruim 2.500 foto’s. Deze maand zijn daar weer 600 foto’s bijgekomen. Wow! Het is niet dat ik 24/7 foto’s maak hoor, aangezien er ook veel opgeslagen afbeeldingen rechtstreeks van Pinterest of mister Google tussen zitten. Enfin, veel ongebruikte apps heb ik verwijderd en de bijna 3.200 foto’s staan inmiddels op mijn laptop. Dus ja, ook deze uitdaging krijgt de stempel ‘completed’. Yay!
♥   Duidelijkheid over mijn gezondheid – Ik hoopte dat er eind mei in bepaalde richting kon worden gedacht omtrent mijn buikklachten en daardoor kwakkelende gezondheid. Een paar weken geleden vertelde ik ook dat uit het bloedonderzoek is gebleken dat het in ieder geval geen coeliakie (glutenintolerantie) is. Hoera! Helaas zit ik nog in de testfase om te kijken of het een lactose-intolerantie is. Op dit moment mag ik weer normaal eten, dus hoef ik niet per se lactose te vermijden. Ik merk dat mijn lichaam veel klachten geeft zodra ik lactose in mijn lichaam heb. Dit geldt met name voor grote hoeveelheden, want bij kleinere hoeveelheden heb ik weinig tot geen klachten. Nog even afwachten dus! Maar dikke kans dat dit het is. En ach, daar valt prima mee te leven! Het is gewoon ‘even’ passen en meten qua voedingspatroon. Gelukkig zijn daar genoeg fijne diëtisten voor om mij daarbij te helpen!
♥   Zomergarderobe – Mijn shopmissie (lees: een paar toffe slippers en een aantal vrolijke zomerjurkjes) is uitermate goed geslaagd! Inmiddels heb ik toffe slippers van Tommy Hilfiger weten te bemachtigen en is ook mijn collectie zomerjurkjes uitgebreid. Santorini, here I come!
♥   Filmpje hier, filmpje daar – In de maand mei stelde ik mijzelf de uitdaging om drie films te kijken. Uiteindelijk zijn het vier films (Süskind, American Sniper, Lucy en Next) en één serie (Zwarte Tulp) geworden. Dit verdient een schouderklopje toch? Ik besef nu pas weer hoe fijn het is om te genieten van een goede film of serie. Deze flow wil ik zeker voortzetten! 🙂

Voor de maand juni heb ik opnieuw vijf uitdagingen voor mezelf opgesteld. Ik merk dat het erg motiverend werkt om aan het begin van de maand vijf uitdagingen op te stellen. In juni ga ik de volgende uitdagingen aan:
♥   #100happydays – Door een artikel van Kim ben ik op het idee gebracht mee te doen met #100happydays. Dit is een challenge waarbij je 100 dagen achter elkaar een foto plaatst op social media van iets dat jou blij maakt. Ik doe dit via Instagram, aangezien ik daar het meeste actief ben. Net als Kim wil ik mij graag blijven focussen op de geluksmomentjes in mijn leven. Hoe klein ze ook zijn, ze mogen gezien worden! En natuurlijk hoop ik anderen te inspireren ook mee te doen met deze challenge. Ik bedoel: iedereen heeft toch wel iedere dag héél eventjes tijd om stil te staan bij hetgeen dat jou die dag blij maakt? Al is het de manier waarop jouw koffielepeltje in de koffie staat! 😉 Heb ik jou al overtuigd?
♥   Santorini ontdekken – Over exact één week ben ik onderweg naar Santorini óf geniet ik al van een welverdiende cocktail. Can’t wait! Voor de meesten klinkt het wellicht logisch om activiteiten te ondernemen op vakantie. En voor anderen is een echte relaxvakantie, waarbij niet veel meer wordt gezien dan het hotel, het strand en het zwembad, de ultieme vakantie. Zelf behoor ik tot de eerste categorie. En aangezien Santorini dusdanig klein is, willen mijn vriendinnetje C. en ik dan ook zeker zo veel mogelijk van het eiland zien!
♥   Lezen, lezen, lezen – Ik schaam mij diep. Waar ik vroeger een enorme boekenwurm was en vele boeken verslond, verslind ik op dit moment amper een boek. En ik heb zo veel prachtige boeken in de kast liggen! Hier gaat verandering in komen! Ik stel mijzelf dan ook de uitdaging om minimaal twee boeken te lezen. Meer is natuurlijk altijd beter, haha. En uiteraard kunnen jullie een recensie verwachten zodra ik een boek heb verslonden. (Oké. Nu móet ik wel, ha!) In mijn koffer komen in ieder geval drie boeken te liggen. Lang leve vakantie!
♥   Haalbare to do-lijstjes – Plannen, daar ben ik Olympisch kampioen in. De uitvoering? Tsja, daar gaat de laatste tijd iets mis. Stom! Eigenlijk is de reden vrij simpel (ook al wil ik dat niet altijd zien): ik verwacht te veel van mezelf, ik denk niet genoeg na hoeveel energie iets mij kost en ik houd geen rekening met buikpijnaanvallen. Oeps! Tijd om daar verandering in te brengen. In de maand juni hoop ik dan ook haalbare to do-lijstjes op te stellen. Maar wat bedoel je dan met haalbaar? Goede vraag! Ik denk dat het een kwestie is van uitproberen en niet te veel taken op één dag plannen. Houd ik tijd en energie over? Dan pak ik fijn een taak van de volgende dag mee!
♥   Masteronderzoek afronden – Help! Over exact één maand staat de verdediging van mijn masteronderzoek op het programma. Voor die tijd moeten er nog aardig wat bergen worden verzet, maar ik heb er vertrouwen in dat ik de deadline ga halen. En zo niet, dan is dat ook prima. Ik weet waar het aan ligt. Mijn masteronderzoek is nu eenmaal niet het makkelijkste onderzoek dat men kan bedenken én mijn gezondheid heeft regelmatig roet in het eten gegooid. Ik kan er niets anders van maken en het al helemaal niet veranderen. Tenzij iemand een toverspreuk weet om de tijd stil te zetten. 😉 Kortom, ik zal mijn beste beentje voor zetten en nog even keihard moeten knallen!

Welke uitdaging ga jij deze maand voor jezelf aan?

Let’s get social!
Bloglovin’InstagramPinterest

Advertentie

15 gedachtes over “My monthly challenges – Juni

  1. estherleijten zegt:

    Wiewwwww you can do it gurl! En over dat bewegen, dat komt na de vakantie helemaal goed! Ik vind zo’n 100happydays idee super tof, maar eigenlijk doe ik dat al wekelijks in my Picture a day artikel hihi. soms is het moeilijk, maar ik kijk uit naar jou 100happydays! Liefs

    Like

  2. Laura zegt:

    Mooie uitdagingen! Die telefoon opruimen is ook een last aan me schouders haha.. ik heb het gevoel dat ik dat iedere maand moet doen! Succes nog met je onderzoek

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s