My monthly challenges – Augustus

Voordat we het door hebben, is het alweer augustus. De afgelopen maanden zijn aan mij voorbij gevlogen en zelfs de eerste dagen van augustus zitten er al op. De afgelopen twee maanden heb ik niet kunnen (en willen) bloggen in verband met het motorongeluk van mijn lieve G., waardoor er geen ‘My monthly challenges’-artikel in juli online kwam. Tijd voor een terugblik op de uitdagingen van juni en de nieuwe uitdagingen van augustus. Kijk je mee?

Stiekem heb ik twee maanden over mijn uitdagingen van juni kunnen doen. Ik stelde begin juni vijf uitdagingen voor mezelf en daar blik ik samen met jullie op terug.
♥   #100happydays – Een lange uitdaging welke ik helaas niet heb gehaald. En ik zei nog zo: “Iedereen heeft toch wel iedere dag héél eventjes de tijd om stil te staan bij hetgeen dat jou die dag blij maakt?” Wow, ik besef nu pas dat dat echt niet iedere dag mogelijk is! En eerlijk? Na mijn vakantie op Santorini had ik niet echt de behoefte om lief en leed te delen op social media. Ik had er gewoonweg geen tijd voor! Máár… Door een ‘reminder’ van Dina ben ik inmiddels weer begonnen met deze uitdaging via mijn Instagram-feed. Hoera!
♥   Santorini ontdekken – Ondanks het bizarre ongeluk van mijn lieve G. heb ik deze uitdaging zeker voltooid. Wauw, wat is Santorini een prachtig eiland! Aanstaande maandag volgt er een eerste overload aan foto’s en tips voor een perfecte vakantie op Santorini!
♥   Lezen, lezen, lezen – De uitdaging die ik mijzelf stelde: minimaal twee boeken lezen. Nou, dat is gelukt hoor! Weliswaar zijn deze twee boeken tijdens mijn vakantie op Santorini verslonden, maar het is gelukt! Ik ben in een derde boek begonnen, maar deze ligt inmiddels te verstoffen op mijn nachtkastje. Tijd voor wat liefde!
♥   Haalbare to do-lijstjes – Hallo stress. Hallo drukte. Hallo prutziekenhuis. De afgelopen twee maanden heb ik überhaupt zelden een to do-lijstje gemaakt. De hele happening omtrent mijn lieve G. kostte gewoonweg te veel energie, waardoor ik nauwelijks aan het doen van andere dingen toe kwam. Deze uitdaging neem ik dan ook zeker mee naar augustus.
♥   Masteronderzoek afronden – Jammer, maar helaas: ik ben nog steeds met mijn masteronderzoek bezig. Het is echter wel ontzettend interessant en er komt zeker schot in de zaak! Ook met deze uitdaging zal ik mij de komende maand bezig houden.

En dan nu augustus, want in deze maand zitten we inmiddels al. Wow! Ook voor de komende maand heb ik voor mezelf vijf uitdagingen opgesteld. Vastberaden om ze allemaal (grotendeels) te behalen!
♥   Haalbare to do-lijstjes – Een doel dat ik meeneem uit de maand juni. Ik vroeg mijzelf destijds af wat ‘haalbaar’ is. Voor iedereen is dit namelijk anders. Er is niemand die mij kan vertellen wat ‘haalbaar’ is. Een kwestie van uitproberen dus!
♥   Masteronderzoek afronden – Mijn masteronderzoek hád klaar kunnen (en moeten) zijn. Ik hád mijn masteronderzoek begin juli officieel moeten verdedigen. En ik hád op dit moment vakantie kunnen hebben van de master. Maar helaas. Het motorongeluk van mijn lieve G. gooide roet in het eten. En nee, ik geef hem noch het motorongeluk de schuld! 😉 Door de stress, de onzekerheid, het heen en weer gerace naar Maastricht, de verzorging van mijn lieve G. en het starten van mijn vakantiebaantje, is mijn hele masteronderzoek er bij in geschoten. Daarnaast gebeurde er te veel in een te korte tijd, waardoor ik gewoonweg geen energie meer over had. Maar goed nieuws: inmiddels heb ik de resultaten verwerkt, de feedback ontvangen en is het een kwestie van het verwerken van de feedback, het schrijven van de discussie en de laatste puntjes op de I zetten. Ik hoop dit alles in augustus te kunnen uitvoeren, zodat ik in september alsnog mijn masteronderzoek kan verdedigen. Ik kom er wel! De vraag is niet hoe, maar wanneer. 🙂
♥   Stagevoorbereidingen – Spannend! Over een aantal weken begint mijn stage als gedragswetenschapper binnen een grote jeugdzorgorganisatie in Overijssel. Wat heb ik er ontzettend veel zin in! Maar als ik er aan denk, word ik ergens ook wel zenuwachtig. Een gek idee dat ik straks sinds jaaaren weer stage ga lopen. Tijd om mij goed voor te bereiden dus! En daarmee bedoel ik met name: verdiepen in de organisatie, mijn functie en bijbehorend takenpakket etc. Vanwege mijn beroepsgeheim zal ik waarschijnlijk weinig over mijn stage gaan delen. Ik wil mijn titel immers niet al kwijt raken voordat ik hem überhaupt officieel op zak heb! 😉
♥   Pinterest opruimen – Oké, wat een chaos! De laatste tijd heb ik verschillende borden – zoals dat zo mooi heet op Pinterest – gemaakt en bijna 1000(!) foto’s geliked. Een tijdje terug wilde ik een te gekke interieurfoto aan mijn lieve G. laten zien. “Wacht even. Ik zoek hem even snel op” “Ik heb hem bijna” “Sjips, ik kan hem toch niet vinden.” Tijd voor meer eenheid en duidelijkheid! Aangezien ik de opgedane inspiratie niet eens meer kan terug vinden en het soms nog wel eens voorkomt dat ik iets ‘nodig’ heb, is het tijd voor een grondige sortering en herordening (dit is geen woord hè?!).
♥   Genieten van (kleine) geluksmomenten – Door alles wat er de afgelopen maanden is gebeurd, besef ik des te meer hoe belangrijk het is om van ieder moment te genieten. Hoe groot of hoe klein ze ook zijn, ze zijn het waard om vastgelegd, opgeslagen en herinnerd te worden! 🙂 Zoals ik in mijn vorige artikel al zei: “Het leven is te kort om zware rotsen te verzamelen. Kleine, prachtige kiezelsteentjes vol geluk, daar gaat het om.” Iets waar ik mij meer bewust van wil zijn. Iets waar we ons allemaal meer bewust van móeten zijn!

Welke uitdagingen stel jij jezelf?

Let’s get social!
Bloglovin’InstagramPinterest

18 gedachtes over “My monthly challenges – Augustus

 1. dansenindestorm zegt:

  Leuke doelen. 🙂 Veel succes met Pinterest opruimen, haha.. Heb ik ook geprobeerd maar het lukt me maar niet om het overzichtelijk te krijgen. Of nou ja, het is wel overzichtelijk, maar ik kan niks meer terug vinden… Dus ergens gaat iets fout, haha.
  Liefs

  Like

 2. Lisa zegt:

  Ik heb dat ongeluk verhaal helemaal gemist. Heb het even teruggelezen! Wat onwijs moelijk zeg, tof dat je toch naar Santorini ging. Ik ben blij dat mijn Pinterest redelijk geordend is 🙂

  Like

 3. kim zegt:

  Je bent super goed bezig met je Masteronderzoek, dus dat komt inderdaad wel 🙂 En oooh wat spannend zeg je stage! Wel begrijpelijk natuurlijk dat je daar niet al teveel over kunt schrijven!

  Like

 4. estherleijten zegt:

  Het is begrijpelijk dat je niet alles hebt gehaald lieve meid. Ondanks alles heb je het super gedaan en ben je een onwijs lieve vriendin geweest voor G! Ga genieten in augustus en dan komt alles goed. Ik kijk uit naar onze ‘date’ naar Nijmegen! Liefs

  Like

 5. Linda zegt:

  Jeetje wat vervelend zo’n ongeluk, ik kan me heel goed voorstellen dat alle andere dingen dan even op een lager pitje komen te staan. Gelukkig gaat het nu weer goed zo te lezen! Succes nog met je masteronderzoek en je andere uitdagingen en inderdaad, geniet! 🙂

  Like

 6. Rianne zegt:

  Oh jeetje wat naar dat ongeluk 😦 Maar je bent wel goed bezig met je doelen! Mijn doel is vooral een stage voor mijn master vinden, wat nog niet meevalt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s