Mijn vakantie op Santorini – Part I

Samen met een vriendin vertrok ik dinsdag 9 juni naar Santorini. Jeetje, dat is gewoon al meer dan twee maanden geleden! Vandaag deel ik ein-de-lijk het eerste deel van mijn reisverslag van Santorini. Bereid je voor op een overload aan foto’s! Kijk je mee?

De zondagavond en maandag voor vertrek waren ontzettend slopend vanwege het motorongeluk van mijn lieve G. Maandagavond gingen mijn vriendinnetje C. en ik een hapje eten in Zwolle. Heerlijk! Bij thuiskomst probeerden we nog een paar uurtjes slaap te pakken. Tevergeefs! De gezonde spanningen voor de vakantie en natuurlijk de situatie omtrent mijn lieve G. werkten niet mee om een paar uurtjes te rusten.

Dinsdag reden we in alle vroegte – wat, het voelde nog als maandag, aangezien het 2.00 uur was – richting Schiphol. Als ik C. niet had gehad, had ik mijn koffer niet kunnen openen! Mijn sleuteltje lag nog binnen en door een laatste check van C. kwamen we achter deze domper, haha. De tijd op Schiphol vloog voorbij! We genoten nog van een heerlijk sapje van Starbucks en toen was het tijd om te boarden. Wiehoe!

Bij aankomst in ons hotel (Black Sand) kregen we een fantastisch en persoonlijk ontvangst van de hoteleigenaren met een praatje en een (té smerig!) drankje. Eén ding weten C. en ik zeker: ouzo zal nooit ons favoriete drankje worden. Blugh, haha! De rest van de dag hebben we bij het zwembad gelegen om bij te komen van alles. Heerlijk! ’s Avonds hebben we over de gezellige boulevard van Kamari gelopen en een hapje gegeten op een prachtige plek. Op zo’n plek wil ik iedere avond wel dineren! Helaas kwam er een zwerfhondje bij ons schooieren. Als ik ergens bang voor ben, zijn het kleine hondjes. Brr… Na het heerlijke diner hebben we een aantal boodschapjes gedaan en zijn we op bed geploft met allebei een leesboek voor onze neus. Het wordt op Santorini trouwens om 20.00 al donker. Een hele gekke gewaarwording! 😉

Woensdag hebben we voor twee dagen een quad gehuurd en zijn we naar Oud-Thira gegaan door middel van een ‘knikkerbaan’. Oftewel, een berg met haarspeldbochten. Het leverde een prachtig uitzicht op! Na ons tripje de berg af wilden we naar Mesa Gonia (een spookstad), maar dat stelde helaas niet veel voor. Om eerlijk te zijn, zijn we er vaker doorheen gereden zonder er weet van te hebben, haha. Ook reden we voorbij Pyrgos en dus eindigden we in Akrotiris. Daar zijn we met een boot naar Red Beach, White Beach en Black Beach geweest. White Beach was echt prachtig! Onderweg terug naar het hotel maakten we een stop bij een prachtig kerkje, vlakbij een huisje in Santorinistijl. Wauw! We hebben onze ogen uitgekeken! Als afsluiter van deze toffe dag genoten we van een heerlijk diner mét een lekkere smoothie!

Donderdag zijn we met de quad naar Fira gegaan. Daar hebben we geshopt, rond gelopen, genoten van prachtige uitzichten én geluncht op een nog prachtigere plek! Vanuit Fira zijn we naar Profitis Ilia, het hoogste punt van Santorini, gereden. Een fenominaal uitzicht! Op het strand van Perissa hebben we heerlijk gechilld met ons leesboek en een heerlijke pizza gegeten. Helaas moest de quad weer terug naar het verhuurbedrijf. Wat heeft dat ding ons op mooie plekken gebracht! 🙂 Als je op Santorini bent, moet je zeker een quad, scooter of auto huren. Het eiland is makkelijk in één of twee dagen te ontdekken. Nadat we al het zand van ons hadden afgespoeld, genoten we bij de poolbar van het hotel van een heerlijke mojito. Wat een geweldig lieve mensen hier!

Morgen volgt het tweede deel!

Hoe is / was jullie vakantie?

Let’s get social!
Bloglovin’InstagramPinterest

Advertentie

18 gedachtes over “Mijn vakantie op Santorini – Part I

 1. Sytse zegt:

  Wat een heerlijke foto’s! Ik moet na deze week nog 2 weken werken en dan heb ik vakantie. Nog geen idee of ik weg ga en zo ja, waar naar toe ook nog geen idee. Haha. Als er maar zon is!

  Like

  • Renske zegt:

   Dank je, Sytse! Haha, ik zeg: Santorini! 😉 Het is er nu vrij dor, heb ik mij laten vertellen. Maar ach, als je toch alleen voor de zon gaat… Haha. Geniet alvast van de vakantie, of je nu weggaat of niet! 🙂

   Like

 2. Daphne zegt:

  Wow, het is mijn droom om hier naartoe te gaan. Een afbeelding van Santorini is al vanaf het begin dat ik mijn iPhone heb mijn WhatsApp achtergrond. Wauw wauw wauw, wat ben ik jaloers <3!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s