Sunday Baking Day – Frambozenijstaart

Dat ik gek ben op ijs, is geen geheim! Ook frambozen vind ik héérlijk! Dit gecombineerd zorgt voor een heerlijke frambozenijstaart. En lekker dat ‘ie is! Geniet je mee van dit heerlijke recept?

Ingrediënten
♥ 75 gram suiker
♥ 50 ml water
♥ 75 gram noten (optioneel)
♥ 8 el frambozenjam
♥ 100 gram witte chocolade met rice crisps
♥ 2 liter vanilleijs
♥ 250 gram frambozen

Benodigdheden
♥ Steelpan
♥ Bakpapier
♥ Snijplank
♥ Kommetjes
♥ Cakeblik

Stap voor stap frambozenijstaart
Stap 1: Doe de suiker met het water in een steelpan. Laat de suiker op laag vuur oplossen en laat de siroop verder koken tot deze goudbruin kleurt. Het kan even duren voordat het een goudbruine kleur krijgt.

Stap 2: Leg ondertussen een stuk bakpapier op een snijplank en leg daarop de noten. Als de karamel goudbruin is, schenk het over de noten en laat het geheel minimaal 30 minuten afkoelen.

Stap 3: Hak de notenkaramel met een keukenmes in kleine stukjes en doe dit in een kommetje. Hak de witte chocolade in kleine stukjes en doe dit in een ander kommetje.

Stap 4: Bekleed het cakeblik met een ruim stuk bakpapier, aangezien het bakpapier straks over het ijs moet worden gevouwen. Stort het ijs op een snijplank en snijd het in plakken van ongeveer 1,5 centimeter dik.

Stap 5: Bedek de bodem van het blik met plakken ijs. Duw het met de bolle kant van de lepel tot een egale laag. Verdeel er 3 eetlepels jam over en bestrooi met de witte chocolade. Bedek opnieuw met plakken ijs en maak ook deze laag tot een egaal geheel. Verdeel er opnieuw 3 eetlepels jam over en bedek weer met plakken ijs. Verdeel er de laatste eetlepels jam over en bestrooi met de notenkaramel. Dek het geheel af met de rest van het ijs.

Stap 6: Vouw het bakpapier over het ijs en zet het minimaal twee uur in de vriezer.

Stap 7: Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het bakpapier. Verdeel de verse frambozen er overheen en geniet!

Tip van Flip I: Ik gebruikte pistachenoten, maar met pecannoten of walnoten is dit ook zalig! En natuurlijk kun je de noten ook gewoon weglaten. Dan heb je uiteraard de eerste drie ingrediënten niet nodig!

Tip van Flip II: Met een keukenmes kan de notenkaramel alle kanten op vliegen. Mijn vader kwam met dé oplossing: doe de notenkaramel in een stevige zak en sla er zachtjes met een hamer op. Ha, ideaal!

Tip van Flip III: IJs smelt natuurlijk als een idioot. Bij stap 5 kun je dan ook het beste even om hulp vragen. Ik dacht het – natúúrlijk – allemaal wel weer alleen te kunnen, maar daardoor zijn de laagjes mislukt, ha! Het smaakt er niet minder om hoor! 🙂

Ben jij ook zo gek op ijstaart?

Let’s get social!
Bloglovin’InstagramPinterest

Advertentie

20 gedachtes over “Sunday Baking Day – Frambozenijstaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s