DIY – Pimpen met washi tape

Helaas eindigde het Paasweekend minder florissant… Gelukkig waren daar mijn lieve en vrolijke washi tapes. Er zijn werkelijk 1001 dingen mogelijk met washi tape. Van het pimpen van een fiets tot het pimpen van een waxinelichtje. Vandaag laat ik jullie vier leuke varianten zien. Kijk je mee?

Aangezien het weer het niet toeliet om van het zonnetje te genieten, heb ik mijn creatieve brein overuren laten draaien. Mijn washi tapes verdienden wel weer even wat liefde. Wil je zelf pimpen met washi tape? Kies een aantal leuke kleuren washi tape waar jij vrolijk van wordt en een aantal items waarvan jij vindt dat ze een make-over kunnen gebruiken. Ik toverde mijn iPhone-oplader, mijn iPhone-hoesje, een aantal waxinelichtjes, en een viertal champagneglazen tevoorschijn en ging aan de slag.

Allereerst was mijn iPhone-oplader de pineut. Ach, zo’n witte oplader is ook maar zo wit… Tijd voor wat kleur! Zoals je ziet heb ik de rand van de ‘USB’ bedekt met een gestippelde washi tape. Het onderste randje van de stekker – of bovenste, net hoe je de stekker bekijkt – heb ik eveneens bedekt met een strookje washi tape. Ik vond dit zo vrolijk staan! Het is natuurlijk ook mogelijk om de gehele stekker te kleuren met washi tape. Een andere aanvulling / ander alternatief is het snoer van de oplader bedekken met washi tape. Persoonlijk houd ik van rust (reinheid en regelmaat, ha!) en heb het hierbij gehouden.

Ik heb een doorzichtig iPhone-hoesje. Tijd om deze wat meer kleur te geven. Als je in het bezit bent van een aantal leuke washi tapes, is het altijd nog goedkoper dan een geheel nieuw hoesje kopen. (Hé, (budget)tip van Flip!) Hiervoor heb ik vier soorten washi tape gebruikt: twee dikkere en twee dunnere varianten. Je kunt ook hier uiteraard zelf mee variëren!

Jullie hebben ze al gespot… Mijn gepimpte waxinelichtjes! Zelf houd ik van kaarsen, vooral van lekkere geurkaarsen! Een aantal ‘losse’ waxinelichtjes op tafel of op een leuk dienblad is natuurlijk hartstikke gezellig. En dit is werkelijk easy peasy om te doen! Je plakt de washi tape naar keuze om de rand van het waxinelichtje en binnen no time heb jij leuke waxinelichtjes op tafel staan. Yay!

Iets te vieren? Pimp jouw champagneglazen – dit kan uiteraard ook met wijnglazen! – met een leuk ‘vlaggetje’ van washi tape. Het staat hartstikke gezellig en wedden dat de champagne er lekkerder door smaakt… 😉 Zelf ben ik trouwens niet helemaal tevreden over deze foto. Toen ik eenmaal een plekje had gevonden waar ik het wél mooi op de foto kon krijgen, was de batterij van de camera leeg en werd het net wat te donker. Argh! Volgende keer beter, ha!

Zo zie je dat er veel mogelijk is met washi tape. Van krukjes, vazen en toetsenborden tot aan wasknijpers, saai cadeaupapier en randen van boekenplanken… Alles is mogelijk! Er zijn zelfs mensen op deze wereldbol met dusdanig veel engelengeduld dat zij hun gehele fiets hebben gepimpt met washi tape. Mij niet gezien!

Wat is jouw creatiefste ‘pimp’ of idee met washi tape?

Let’s get social!
Bloglovin’InstagramPinterest

23 gedachtes over “DIY – Pimpen met washi tape

    • Renske zegt:

      Domme vragen bestaan niet! 🙂 Ik ben een tijd terug begonnen met een receptenboek en toen gebruikte ik washi tape voor het eerst om de recepten in te plakken. Tegenwoordig check ik iedere keer als ik bij de HEMA, Action of Xenos kom of ze nog leuke printjes hebben.

      Like

  1. estherleijten zegt:

    Wiiii! ik word hier gelijk zo excited van haha! Ik ga mijn doorzichtige hoesje ook zeker eens pimpen en ik ben bang dat mijn oplader ook de pineut gaat worden hihi. Waar heb jij die washi tape gehaald, sorry btw als ik er helemaal overheen gelezen heb. Liefs

    Like

  2. lenavaes zegt:

    Ik heb al enkele keren leuke washi-tape gezien in de HEMA, maar ik wist gewoon nooit echt wat ik er mee moest doen. Nu wel dus 😉 Leuke ideeën!

    Like

    • Renske zegt:

      Leuk dat je wat aan mijn ideeën hebt! Als je een reactie hier ergens boven hebt gelezen, zie je ook dat ik met washi tape recepten inplak in mijn receptenboek. 🙂 Een oud-huisgenootje van mij had een stukje muur met allerlei foto’s die ook met washi tape (als lijstje) waren vastgeplakt. Zag er ook heel leuk uit!

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie