Recensie – Uit Pauline’s Keuken

Op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag stond het kookboek van Pauline Weuring, namelijk Uit Pauline’s Keuken. Het kookboek van De Voedselzandloper had ik al lange tijd in huis en daar kookte ik met veel plezier de lekkerste gerechten uit. Ik was dan ook reuze nieuwsgierig naar het nieuwe kookboek van Pauline. Inmiddels is het kookboek ruim een maand in mijn bezit en heb ik er meermaals in gesnuffeld. Benieuwd naar mijn mening over dit kookboek? Lees en geniet gezellig met mij mee!

Pauline heeft haar uiterste best gedaan om er een prachtig kookboek van te maken. Ik kan je één ding verklappen: dat is gelukt! Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua innerlijk. En dan doel ik natuurlijk op de heerlijke gerechten en de handige tips. Zo geeft Pauline praktische tips voordat je in alle enthousiasme de keuken in duikt. Ook tips voor themaparty’s, het bakken van rood vlees en het gebruik van de vriezer staan in het kookboek. Tot slot staan er verschillende lijstjes in, zoals een handig lijstje voor het vaste assortiment van jouw voorraadkast en een lijstje met de producten per seizoen op een rij.

Het motto van Pauline – ‘Live, love, eat!’ – komt duidelijk naar voren in het kookboek. Wat een veelzijdige gerechten! Van ontbijt tot aan hapjes bij de koffie of de borrel, het staat er allemaal in. Kortom, genoeg keuze en nooit meer kookstress, ha!

Shame on me! Afgelopen zondag heb ik pas het eerste recept uit Uit Pauline’s Keuken gekookt, waarvan ik een ‘zo-moet-het-eruit-zien-foto’ op Instagram plaatste. Het was gelijk een ontzettend lekker recept! Een recept dat zéker vaker gekookt gaat worden! Ik combineerde het met verse sperziebonen en ovenfrietjes. Yummy!

Er staan werkelijk recepten in om de vingers bij af te likken! Wat dacht je van een ontbijtje met boekweitpannenkoekjes met appel? Of lazy sunday-wafels met frambozen en poedersuiker? Als lunch springrolls met kip en mango en tussendoor één van de lekkere smoothies uit het kookboek. Er staan nog zo veel meer lekkere recepten in dit kookboek! De recepten zijn lekker toegankelijk en je hoeft dan ook zeker geen uuuren in de keuken te staan om een lekker en gezond gerecht op tafel te zetten. Ik ben in ieder geval nog lang niet uitgekookt met dit kookboek!

Het boek is verkrijgbaar bij onder andere de boekhandel en Bol.com voor € 19,95. Je hebt dan een leuk en veelzijdig kookboek in huis, vol foto’s waarvan het water je in de mond loopt en je de keuken absoluut in wilt duiken!

Kook jij vaak uit kookboeken?

Let’s get social!
Bloglovin’InstagramPinterest

15 gedachtes over “Recensie – Uit Pauline’s Keuken

  1. estherleijten zegt:

    Klinkt goed zeg! Ik ben echt geen keukenprinses, maar begin het wel steeds leuker te vinden. Zit al een tijdje te twijfelen of ik dit boek zal kopen of dat van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet. Fijne review en je schrijft zo mega leuk 😀 X

    Like

Plaats een reactie