Shoplog IKEA

IKEA. Wie komt er niet? Oké, uitzonderingen daar gelaten. Ik kom er in ieder geval wel eens. Niet vaak hoor, maar als ik er kom, vind ik het ontzettend leuk om door alle ‘huisjes’ te lopen en inspiratie op te doen. Aangezien ik afgelopen zaterdag naar IKEA ben geweest, heb ik vandaag een shoplog voor jullie. Kijk je mee?

“Lief, ik heb een leuk idee! Zullen we bij van der Valk ontbijten en daarna de IKEA in flippen?” Enkele weken geleden stuurde ik dat naar mijn lieve G. Zijn antwoord was duidelijk. Het kwam erop neer of ik niets iets leukers wist te verzinnen. Mannen, haha! Eigenlijk wist ik zijn antwoord al wel. Mijn lieve G. denkt namelijk aan IKEA-fobie te lijden. Op zoek naar een nieuw slachtoffer dus! Deze vond ik al snel, maar dan in meervoud: mijn moeder en zus. Alle drie hebben we een aantal leuke items weten te scoren. Ik laat jullie vandaag zien met welke leuke items ik thuis ben gekomen.

Allereerst het schapenvachtje. Deze zag ik een tijd terug via Pinterest over een bureaustoel hangen. Tof! Dat wil ik ook! Helaas stond het totáál niet over mijn bureaustoel, dus hij ligt nu fijn naast mijn bed. Met zachte voetjes wakker worden is echt een aanrader!

Het schapenvachtje heet ‘Tejn’ en kost € 9,95.

Hoe leuk zijn deze flessen?! Het heeft zo’n leuke ‘plopdop’ – werkelijk geen idee hoe het heet. Op dit moment gebruik ik de flessen ter decoratie, maar zodra mijn lieve G. en ik weer een huis hebben gevonden, zullen de flessen ook een andere bestemming krijgen. Tijdens etentjes vind ik het altijd prettig als er een karaf of fles water op tafel staat. Mijn lieve G. en ik gebruikten daar vaak een karaf voor, maar stiekem vind ik deze flessen véél leuker!

De flessen heten ‘Korken’ – ik las trouwens eerst ‘vorken’, ook goedemorgen! – en kosten € 1,19 per stuk.

Hetgeen waar ik voor ging, waren het schapenvachtje en het kleine lampje. Het lampje heeft mij ondertussen een trauma bezorgd! Neem dat laatste met een hele grote korrel zout, maak er maar een enorme pot zout van! Op mijn nachtkastje staat een grote versie van het lieve, ondeugende lampje. Helaas is mijn tv-hoek iets te donker, waardoor ik óf in het donker zit óf met een bouwlamp aan. Ik hoefde niet lang te zoeken naar een lampje, want ik ben iemand die dingen graag laat matchen. Het lampje was snel gevonden, maar eenmaal thuis bleek het lampje beschadigd. Ontzettend balen, want ik kon weer terug! Gelukkig was het allemaal netjes en snel opgelost. Hiephoi! De twee grote mokken veroorzaakten gelijk liefde op het eerste gezicht. Een soort uiterste van een trauma zullen we maar zeggen, ha. De kleur vind ik fantastisch! Mijn lieve G. vind de kleur helemaal niets. Überhaupt alles dat ook maar een beetje roze bevat, vind hij vreselijk. En nu maar hopen voor hem dat we geen meisje(s) krijgen! 😉 Ik kan trouwens niet wachten om uit deze grote mokken heerlijke smoothies en warme chocolademelk met heel veel slagroom te drinken!

Het lampje heet ‘Knubbig’ en kost € 6,99. De twee grote mokken heten ‘Pokal’ en kosten € 1,49 per stuk.

Deze sierpotten loop ik altijd zo snel mogelijk voorbij. Niet omdat ik ze lelijk vind, integendeel! Ik vind ze ontzettend lief, maar G. houdt totaal niet van dat tuttige. Ik maak dus even fijn gebruik van het excuus dat ik nu toch even tijdelijk bij mijn ouders woon, haha. Ik heb er in totaal vier gekocht. In twee van de vier zitten leuke orchideeën (nepperds trouwens). Ook de orchideeën heb ik zaterdag bij IKEA gekocht. In één pot heb ik mijn maskertjes gezet en in de andere pot zit op dit moment een deel van mijn collectie washi tape. De laatste pot krijgt nog een andere bestemming, maar daarvoor moet ik eerst mijn kast opruimen, ha.

De sierpotten heten ‘Skurar’ en kosten € 2,49 per stuk. De kunstorchideeën heten ‘Fejka’ en kosten € 5,99 per stuk.

Dit is misschien wel de aankoop waar ik het meest blij mee ben. Ik hoor je denken: “Why? Het is een gieter!” Nou, ik zal het je vertellen. Mijn lieve G. en ik hebben vlak voordat we gingen samenwonen een bezoekje aan IKEA gebracht voor een aantal meubels en accessoires. Dit was trouwens één van de sporadische keren dat G. in een IKEA te vinden is. Via de catalogus zag ik deze toffe gieter. We waren verkocht en deze gieter moest bij ons in huis komen staan. Maar helaas, hij had zich goed verstopt. Afgelopen zaterdag liep ik zowaar bijna een hele stelling met al die gieters ondersteboven. Hoera, gevonden! Ik bracht mijn lieve G. op de hoogte middels een foto en liep vol trots naar de kassa. He’s mine!

De gieter heet ‘Socker’ en kost € 4,99.

Ontbijt en / of shop jij wel eens bij IKEA?

Let’s get social!
Bloglovin’InstagramPinterest

35 gedachtes over “Shoplog IKEA

  1. estherleijten zegt:

    Ja zo’n leuke dingetjes heb je gekocht. Ik zie op deze foto het lampje pas echt goed, wij hebben die thuis ook. Super mooi! Ik vind de roze mokken wél leuk haha! En die witte bakjes heb ik ook, maar ik gebruik ze voor mijn make-up kwasten hihi. Leuk artikel! Liefs

    Like

  2. kim zegt:

    Haha mijn vriend vindt spulletjes ook al snel prulletjes!
    Maar wat een ontzettend schattige aankopen! Zo een kleedje doet me aan vroeger denken, toen ik klein was had ik er één in mijn kamer 🙂

    Like

  3. livewithfear zegt:

    Oeh die sierpot vind ik echt heel mooi! Ik kom nooit bij Ikea omdat het niet echt dichtbij is en ik ben echt iemand die dan onnodig veel geld gaat uitgeven haha!

    Like

    • Renske zegt:

      Het is hartstikke leuk! En wij maar achter die mannen hobbelen als zij eens een keer naar iets willen wat ons niet trekt, in de hoop dat zij dan een keertje met ons mee gaan naar IKEA, haha!

      Like

    • Renske zegt:

      Aah, zonde! Ik moest ook wel even zoeken hoor. Het is dat het op mijn wishlist stond, anders was ik er waarschijnlijk ook voorbij gelopen, haha. De mokken zijn zo fijn! 🙂

      Like

  4. Iris | Todayslipstick zegt:

    Ik wil ook echt graag zo een schapenvacht echt heel leuk zijn die! En die roze bekers zijn echt schattig, doen me denken aan aarbeienmilikshakes! Ik ben echt gek op IKEA, heerlijk rondlopen en allemaal hebbedingen kopen.
    Liefs, Iris

    Like

    • Renske zegt:

      Leuke plek! Zo’n zacht vachtje is inderdaad leuk in de babykamer. 🙂 Spannend hè, nog maar eventjes en dan kunnen jullie jullie kleine prinsesje in de armen sluiten! 🙂

      Like

  5. Lena zegt:

    Ik ben echt dol op Ikea! Ik krijg mijn vriend altijd mee als ik zeg dat we er iets gaan eten. Dat vindt hij geweldig: goedkoop en lekker eten en terwijl je vriendin tevreden stellen, dat is lekker gemakkelijk :p
    Schattige spulletjes heb je allemaal gekocht, ben vooral fan van die flessen en het lampje. En zo’n schapenvacht lijkt me lekker handig om foto’s te trekken en te gebruiken als achtergrond. 🙂
    x, Lena

    Like

  6. artisticstateofmind zegt:

    Die sierpot heb ik ook. Ook met een leuk plantje erin. Ik heb ook de platen daarvan gekocht. Zijn eigenlijk kaarsen plateaus geloof ik. Maar super handig voor foto’s!

    Like

Plaats een reactie