Mijn kiekjes #1

Het lijkt mij leuk om jullie vanaf vandaag iedere week op de hoogte te brengen van mijn bezigheden. Ik merk dat ik nog wel even moet wennen aan het maken van een overload aan foto’s. Ik zet veel op beeld, maar soms vergeet ik het. Whoops… De afgelopen week was vooral een drukke week, waarbij ik veel uurtjes heb gespendeerd aan mijn masteronderzoek en aan werken. Kijk je mee?

Regen, regen en zonneschijn. Maandagochtend en -middag moest ik werken. Bij het gezin van mijn PGB-kindje – waar ik iedere maandag- en vrijdagmiddag werk – hadden ze een erg leuke Paasschildering op de vitrinekast. Om vrolijk van te worden! Samen met mijn PGB-kindje ging ik naar het zwembad. Té hilarisch: ik scheurde op het einde uit mijn broek. Gelukkig was het een oudere broek. Nog meer geluk: niemand die het zag! Mijn PGB-kindje en ik hadden wel de grootste luibui ooit. Wat een slecht verhaal, haha. Eerder vooral beschamend. ’s Avonds wilde ik het artikel van dinsdag schrijven. Ik was erg moe en dus besloot ik om even te ‘me-timen’. Love it!

Rond half 6 werd ik al wakker door de storm en regen (en hagel?). Wat een (herfst)weertje! Ik hoorde op den duur mijn zus rommelen en dus besloot ik haar weg te brengen. Het is voor de lieve baby’s en peuters immers niet heel tof om in de handen van een verzopen kat te worden geschoven. Ik sprong in mijn kleding, sjeeste door mijn ochtendritueel en toen… Was het droog! Oké. Fijn. Een mooie gelegenheid om alvast vroeg te beginnen met de werkzaamheden voor mijn masteronderzoek en even het artikel van dinsdag te schrijven. ’s Avonds kwam mijn vader thuis met gouden eieren. Klinkt waardevol! Helaas waren het eieren onder een laagje gouden spuitverf met als vrolijk detail ‘Vrolijk Pasen’ erin gelaserd.

Woensdagochtend was het weer tijd om te werken. Ik begeleid twee PGB-kindjes: een meisje en een jongen. Sinds deze week begeleid ik het meisje iedere woensdagochtend op de zorgboerderij. Ontzettend leuk en dankbaar om te doen! ’s Middags had ik een afspraak bij mijn huidtherapeute / schoonheidsspecialiste. De gezichtsbehandeling die zij mij iedere keer geeft, is eigenlijk best pijnlijk te noemen, aangezien ze tijdens de behandeling ook mijn onzuiverheden doorprikt met een héél scherp naaldje en vervolgens uitknijpt – sorry voor de details. Tsja wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden zullen we maar zeggen. Na de gezichtsbehandeling heeft ze mij verwend met mooie Shellac-nagels! Ik ben erg blij met het resultaat! Een lekker zomers kleurtje! Na mijn heerlijke behandelingen heb ik mijn belofte in het artikel van dinsdag in werking gezet. Ik ben aan de slag gegaan om uitleg te geven over mijn master(onderzoek).

Donderdagochtend stond in het teken van een tripje richting Amsterdam, waar ik om half 10 aanwezig moest zijn. Poeh, dat was wel even vroeg! Ik had een meeting met mijn assessoren en één van de twee andere studiegenoten over ons masteronderzoek. De terugweg heb ik mezelf beloond met een bakje Boer’n Muesli. Ik vind de aardbeienvariant zo lekker! Bij thuiskomst zag ik dat het hoog tijd werd om een aantal moestuinpotjes te verpotten. Woei, ze groeien. Ik heb dus echt wel groene vingers. Tot dit moment… Eigenlijk ben ik best een slechte plantenmoeder. Het is inmiddels zondag en ik moet ze nog steeds verpotten. Arme plantenkinderen! Zoals ieder jaar heb ik ook dit jaar weer genoten van The Passion. Prachtig hoe zij het bijbelverhaal verwoorden en verbeelden!

De laatste paar dagen ben ik ontzettend moe, dus vrijdagochtend heb ik even tijd voor mezelf genomen. Ik ben naar de HEMA gegaan waar ik dit te leuke ‘blik vol geluk’ heb gekocht. ’s Middags heb ik weer gewerkt. Samen met mijn lieve PGB-kindje gingen we naar de bibliotheek. Wat een fijn weer om te fietsen! Na het werken heb ik alvast boodschappen ingeslagen voor het weekend. In de avond hebben mijn ouders, mijn lieve G. en ik een halve Abraham in de tuin van mijn zwager gezet. Of ja, wij hadden geen pop, maar een spandoek met een hilarische foto! Schijnbaar zo leuk en hilarisch dat ik vergeten ben om er een foto van te maken. Kennen jullie dit fenomeen? Of is dit echt iets uit de Achterhoek? Als iemand 25 jaar wordt, zetten we een halve Abraham (of Sarah, in het geval de persoon van het vrouwelijke geslacht is) in de tuin. De hele Abraham of Sarah volgt als de persoon 50 jaar wordt.

Heerlijk. Weekend! Hier was ik echt aan toe. Terwijl mijn lieve G. nog slaapt, zit ik naast hem mijn artikel van zaterdag te tikken. Het publiceren ging namelijk niet helemaal goed – volgens mij is het nog niet helemaal goed gegaan met Bloglovin’, maar hier is het artikel te vinden voor de lieve mensen die er interesse in hebben – en dus moest ik opnieuw mijn artikel tikken, ha! Nadat ik klaar was, heb ik lieve G. wakker gemaakt en hebben we samen ontbeten. Fijn om het weekend op deze manier te beginnen! ’s Middags ben ik de keuken in gedoken om weer een lekkere baksel voor jullie te creëren. Deze ‘Sunday Baking Day’ stond er churros op het bakmenu. Hoe je het maakt? Check het hier! ’s Avonds heb ik onder het genot van een chocoladefondue gezellig bijgekletst met een vriendin. Yummy for our tummy! Hebben jullie trouwens ooit tegen een televisie gepraat? Behalve die ene keer tegen een verdwaalde schaatser tijdens de Olympische Spelen… Nou, vriendinnetje M. en haar vriend hebben een televisie die commando’s accepteert. Je snapt dat de lachspieren flink op de proef zijn gesteld, ha!

Zondag was een typische zondag: lekker lang uitslapen en weinig uitvoeren. Nou ja, weinig… Ik ben een hele middag druk geweest met het passen van kleding en accessoires (noem je dat ook passen?) welke ik had besteld tijdens de National Glamour Day. Ooo, ik kan zo’n lekkere twijfelkont zijn. Mijn moeder was mijn steun en toeverlaat omtrent het doorhakken van knopen, ha. “Bij twijfel niet doen.” Duidelijk. Twee items waar ik écht ontzettend blij mee ben, zijn de halsketting van Loavies en de schoudertas van de H&M. Precies wat ik zocht! Verder bestond mijn bestelling uit een aantal korte shorts, een lange lichte denim, een aantal blousejes en shirtjes en twee blazers. Happy me! ’s Avonds ben ik op mijn bank geploft met een bakje druiven, een grote kop thee en tijdschriften. Heerlijk om de week op deze manier af te sluiten!

De komende week staan er weer een aantal drukke dagen op het programma. Een vrije dag als deze komt dus als geroepen. Een mooie gelegenheid om veel tijd te spenderen aan mijn blog en masteronderzoek. Er staat vandaag ook nog een heerlijke Paasbrunch op mij te wachten. De rest van de week ben ik vooral aan het werk, heb ik een sollicitatiegesprek voor een eventuele stageplek (kriebels, ik ben zenuwachtig!), een date met een vriendin en haar twee mooie dochtertjes en in het weekend een feestje en een housewarming.

Hoe was jullie week? Fijne week!

Let’s get social!
Bloglovin’InstagramPinterest

23 gedachtes over “Mijn kiekjes #1

  1. estherleijten zegt:

    Je week ziet er toppie uit! Ik vind het ook echt niet nodig dat je elke dag mega veel foto’s hebt hoor, vind het zo eigenlijk wel leuk! Volgens mij doet je camera die je had gekregen echt goed werk, of zijn deze met je telefoon gemaakt hihi? Leuk dat je bij elke dag verteld wat je bezig hield, ik vind dat altijd leuk om te weten haha. Liefs

    Like

    • Renske zegt:

      Haha, klopt. Ik ben zelf ook meer van de twee á drie foto’s per dag, haha. Uhm, dit is een mengelmoes van mijn Nikon en iPhone, haha. Maar de camera bevalt echt super! 😀

      Like

  2. Daniëlle zegt:

    Ojee, uit mijn broek scheuren is gelukkig nog nooit bij mij gebeurd, wat lijkt me dat erg! Gelukkig was het een oude broek! Wat gezellig dat je met je PGB kindje ging zwemmen, heel leuk! Je foto’s zijn echt super gaaf, zou je een keer een artikel willen maken waar je je goudentips met ons deelt? Fijne tweede paasdag!

    Like

    • Renske zegt:

      Haha, dit was ook mijn eerste keer. Gelukkig had ik een grote schoudertas bij mij, waarvan ik hem op het laagste heb gezet en vervolgens hing dat over mijn broek. Man, wat heb ik mij geschaamd. :p De reactie van mijn PGB-kindje bij thuiskomst: “Mama, weet je wat er is gebeurd? Renske is uit haar broek gescheurd!” Haha!

      Ik ben absoluut geen profi fotograaf, maar leuk dat je er naar vraagt! Ik ga het opschrijven, zodat ik binnenkort een artikel er aan wijdt. 🙂

      Like

    • Renske zegt:

      Dank je! Ik ben er helemaal verliefd op, ha. In eerste instantie dacht ik dat het zo’n staptasje was. Tsja, niet naar de afmetingen gekeken. Maar toen ik hem zag, was ik nog veel blijer! Het zit tussen een staptasje en grotere schoudertas in. Dus er kan alsnog genoeg ‘rotzooi’ in. 🙂 Ideaal dus voor winkelen, op vakantie et cetera!

      Like

    • Renske zegt:

      Dank je, Larissa! 🙂 En bedankt ook voor de tip! Ik zal bij het volgende ‘Mijn kiekjes’-artikel eens kijken of ik dat voor elkaar krijg.

      Wat leuk dat jullie dat organiseren! Ik zal eens in mijn agenda kijken of het uitkomt.

      Like

  3. kim zegt:

    Abraham! Ja! Ik heb een oude vader (70 alweer) en toen hij 50 werd, was ik een erg klein bang meisje. Ik durfde de tuin niet meer in door die gigantische pop! (Zelf weet ik er niks meer van, geen trauma’s gelukkig haha, maar wel foto’s ervan!).

    Like

Plaats een reactie