Sunday Baking Day – Bananenbrood

Lieve mensen, ik ben jullie heus niet vergeten hoor, hihi. Dit artikel komt alleen iets – oké, veel – later online dan ik in mijn hoofd had. Máár hier is ‘ie dan! Vrijdagochtend heb ik weer lekker gebakken. En o, wat rook het huis lekker zeg! Het bananenbrood zelf? Ja, dat is ook heerlijk! Benieuwd naar het recept? Lees gezellig mee!

Ingrediënten
♥   250 gram tarwebloem
♥   2 theelepels gemalen kaneel
♥   1 zakje bakpoeder
♥   300 gram bananen
♥   100 gram boter
♥   200 gram witte basterdsuiker
♥   1 zakje vanillesuiker
♥   2 eieren
♥   125 gram crème fraîche

Benodigdheden
♥   Bakpapier
♥   Cakevorm
♥   Satéprikker

Stap voor stap bananenbrood
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm licht in en bekleed met bakpapier. Het is ook mogelijk om de cakevorm op een aantal plekken in te vetten, aangezien het bakpapier ervoor zorgt dat de cake alsnog niet blijft plakken.

Stap 2: Zeef in een grote kom de bloem, kaneel, bakpoeder en een mespuntje zout. Pel vervolgens de bananen en prak ze op een bord fijn tot een ‘babyhapje’.

Stap 3: Meng de boter, basterdsuiker en de vanillesuiker in een ander kom tot een bijna glad mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren en de crème fraîche toe. Mix dit tot een glad geheel en schep het vervolgens door het bloemmengsel.

Stap 4: Schep de bananenpuree door het beslag en verdeel het geheel in de cakevorm. Bak het bananenbrood in ongeveer één uur goudbruin en gaar. Controleer na ongeveer drie kwartier op gaarheid. Dit doe je door met een satéprikker in het bananenbrood te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is jouw bananenbrood gaar. Laat het bananenbrood eerst afkoelen voordat je het uit de cakevorm haalt.

Tip van Flip: Je kunt aan het beslag, tegelijk met de bananenpuree, geprakte noten toevoegen. Walnoten, pecannoten of hazelnoten lijken mij een lekkere variatie!

Wat vinden jullie van bananenbrood?

Let’s get social!
Bloglovin’InstagramPinterest

7 gedachtes over “Sunday Baking Day – Bananenbrood

Plaats een reactie