Het is weer zondag en dat betekent op Montévie maar één ding: een recept! Dit keer heb ik scones voor jullie in de aanbieding. Serieus, je kan mij niet snel storen in mijn schoonheidsslaapje, maar voor scones maak ik wellicht een uitzondering. Héérlijk! Mijn zelfgemaakte scones zijn lang niet zo lekker als de échte scones in Londen, maar toch mogen deze knapperds er zeker wezen. Benieuwd naar het recept? Kijk snel verder!
Ingrediënten
♥ 250 gram zelfrijzend bakmeel
♥ 1 zakje bakpoeder
♥ 1/2 tl zout
♥ 1 zakje vanillesuiker
♥ 2 el suiker
♥ 50 gram boter
♥ 1 ei
♥ 75 ml melk
♥ 125 ml slagroom
♥ 5 el kersenjam
♥ Bloem
Benodigdheden
♥ Bakpapier
♥ Deegroller
♥ Uitsteekvormpje (ongeveer ø 6 centimeter)
Stap voor stap scones
Stap 1: Verwarm de oven voor op 225 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2: Zeef het bakmeel, de bakpoeder en het zout boven een grote kom. Voeg vervolgens de vanillesuiker en de gewone suiker toe en snijd de boter met twee messen door het bakmeelmengsel.
Stap 3: Klop het ei samen met de melk los in een klein kommetje. Bewaar een halve eetlepel van het mengsel en voeg de rest toe bij het bakmeelmengsel. Kneed dit vervolgens tot een bal.
Stap 4: Bestrooi het aanrecht – of datgene waar je op werkt – met een beetje bloem, zodat het rollen makkelijker gaat. Rol daarna het deeg uit tot een lap van ongeveer 1,5 centimeter dik. Steek met het uitsteekvormpje rondjes uit het deeg. Zelf heb ik tien rondjes uit het deeg kunnen halen. Leg de rondjes op de bakplaat en bestrijk ze met het restant van het ei-melkmengsel.
Stap 5: Bak de scones in het midden van de oven in ongeveer tien minuten lichtbruin. Laat de scones vervolgens uit de oven ongeveer tien minuten afkoelen.
Stap 6: Terwijl de scones afkoelen, klop je de slagroom stijf. Serveer de scones met de kersenjam en slagroom. Je kunt trouwens variëren met allerlei soorten jam! Ik ben gek op kersenjam, maar aardbeien- of frambozenjam kan natuurlijk ook – of welke andere jam jij ook lekker vindt.
Yummy! Lekker als gebakje op een feestje, lekkernij bij de high-tea of gewoon bij een lekker kopje thee!
Tip van Flip I: Zelf gebruik ik geen bakpapier, maar een soort wasbaar bakfolie. Dit is te koop bij onder andere de Action. Wat het precies kost, weet ik om eerlijk te zijn niet. Maar het is ideaal materiaal!
Tip van Flip II: Voordat je de slagroom gaat kloppen, spoel je een schone kom om met koud water en dep je deze droog met een schone theedoek. In het verleden mislukte slagroom kloppen nog wel eens bij mij. En het lijkt zo simpel! Mijn moeder gaf vervolgens deze tip en het werkt! (Of ik ben gewoon gegroeid in mijn ‘slagroomklopskills’, ha!)
Waar kunnen ze jou voor wakker maken?
Let’s get social!
Bloglovin’ – Instagram – Pinterest
Het klinkt heel lekker! Ik heb nog nooit scones gegeten, haha!
LikeLike
Het is ook heel lekker! Scones heb ik ook niet zo vaak gehad: drie of vier keer, uitgezonderd van dit bakseltje, haha.
LikeLike
Ziet er heerlijk uit. Mijn zusje is dol op bakken dus ik ga dit recept bewaren voor haar. Leuk artikel x
LikeLike
Leuk! Dit recept is ook zo gepiept.
LikeLike
Oh jum, ik ben dol op scones! Ik heb het regelmatig gegeten tijdens een high tea! Fijn recept! Ik wil dit een keer zelf maken! 🙂
LikeLike
Lekker hè?! Ik heb het ook bij high-teas gegeten, maar had het nog nooit zelf gemaakt. Eens moet de eerste keer zijn… 😉
LikeLike
Super leuk, kan ik ze een keer zelf proberen te maken! Ik ben echt gek op scones
LikeLike
En het is nog een makkelijk recept ook!
LikeLike
Oh dit lijkt me zo lekker! Helemaal met slagroom! Jammie!!!
LikeLike
Dat maakt het inderdaad helemaal af!
LikeLike
Oh heerlijk, ik heb mijn eerste scone in London gegeten, heerlijk waren ze!
LikeLike
Daar zijn ze echt het lekkerst! En precies zoals ze horen te zijn, hihi.
LikeGeliked door 1 persoon
Ziet er heel lekker uit! Dit wil ik binnenkort ook een keer proberen maken 🙂
LikeLike
Zeker doen! Het kost ook niet heel veel tijd.
LikeLike
Heerlijk! Ik heb ze nog nooit zelf gemaakt maar omdat mijn ouders in Engeland wonen eet ik daar altijd zoveel scones. Zo lekker! Dit recept ga ik dus zeker een keer proberen. x
LikeLike
Daar zijn ze echt het lekkerst! De scones die ik heb gemaakt overtreffen het niet, hihi. X
LikeLike
Ziet er superlekker uit. Toch maar eens proberen!
LikeLike
Doen! De laatste zijn vanavond verorberd, haha. Ze zijn dan niet meer zo lekker als vers uit de oven. Dus tip van Flip III: eet ze vers! 😉
LikeLike
Lijkt me heerlijk! xx
LikeLike
Dat is het zeker!
LikeLike
Noooo wat doe je me aan! Nu ga ik scones craven tot ik ze ee keer kan maken. Lijkt me te gek om eens zelf te proberen, yum! En wat een goede tip van je mama ook, ga het eens een keer proberen, misschien helpt het mij ook!
LikeLike
Hahaha! Moet je zeker doen! 🙂 Het kost niet veel tijd en het resultaat is verrukkelijk! En dat is zeker een goede tip, ja. Slagroom mislukte áltijd bij mij. Oeps…
LikeLike
Aaaah ze zien er zo heerlijk uit ❤ Super dat je het receptje met ons deelt! Scones doen mij altijd denken aan de fijne vakanties die ik heb gehad in Engeland ❤
LikeLike
Fijne herinnering is dat!
LikeLike
Hmm dit ziet er echt suuuper lekker uit, ik houd echt van scones 🙂 Zeker met jam en clothed cream.
LikeLike
Heerlijke combinatie!
LikeLike