Mijn geluksmomentjes #2

Het is weer tijd voor mijn geluksmomentjes van de afgelopen twee weken. In mijn vorige ‘Mijn geluksmomentjes‘ heb ik aangegeven jullie iedere maand op de hoogte te brengen van de momenten die mij gelukkig maken. De afgelopen twee weken heb ik alweer genoeg geluksmomentjes mogen koesteren. De reden dat ik heb besloten om jullie één keer in de twee weken (op zaterdag) mee te nemen naar mijn geluksmomentjes. Geniet je mee?

♥   Een blij huisdier – Laat mij ’s ochtends maar lekker rustig wakker worden op mijn manier. Lees: ik klets de oren van iemands hoofd, maar andersom wordt dit niet gewaardeerd. Tsja, lekker tegenstrijdig en hypocriet. Maar serieus, bij mijn lieve G. thuis wil ik iedere dag wel wakker worden. En dat is niet alleen omdat G. daar natuurlijk is. Als ik namelijk bij hem thuis met mijn slaapogen de keuken in strompel, ontvang ik iedere keer een warm welkom door een kwispelende en heel blije hond, namelijk C. Het is zo’n lieve schat! En eerlijk? Als een mens zó happy als C. naar mij toe zou komen, zou ik vreselijk bang zijn. Maar wat maakt hij een goede start van de ochtend.
♥   Ellendige zoektocht – Ik hoor jullie al denken: “Uh… Renske, dit is toch een artikel over geluksmomentjes? ‘Ellendig’ klinkt niet bepaald gelukkig!” Klopt, maar het is zeker een geluksmomentje, ha. De ellendige zoektocht naar onderzoeken voor het masteronderzoek is een aantal weken terug ein-de-lijk afgerond en dus zijn we momenteel druk bezig met het coderen van de onderzoeken. Hiephoi! Weer een stap dichter bij het einde.
♥   Een onverwachte Paasbrunch – Eigenlijk hadden wij, als gezin zijnde, geen plannen met Pasen. Mijn moeder had toch het een en ander aan broodjes, lekker beleg, lekkere sapjes en andere lekkernijen in huis gehaald. Uiteindelijk genoten we tweede Paasdag van een heerlijke brunch met ons gezin. Helaas waren mijn lieve G. en zwager verhinderd om gezellig met ons mee te doen. Maar ach, een keer een moment uitgebreid brunchen met het ‘originele gezin’ is stiekem best fijn!
♥   Pavlova – Wat heb ik genoten van dit baksel! Het duurt even voordat je ervan kan genieten, aangezien het in totaal twee uur in de oven staat, maar dan heb je ook wat. Afgelopen weekend was het de eerste keer dat ik Pavlova maakte. Het recept kun je hier vinden. Het was echt héérlijk! Wij hebben het als toetje gegeten na het avondeten. Mmmm!
♥   Shellac nails – Ruim twee weken geleden heeft mijn schoonheidsspecialiste mijn nagels gelakt. Ik koos voor de kleur Tropix. Wauw, wat een prachtig lente- én zomerkleurtje! Ik weet al wel welk kleurtje ik voor mijn vakantie op mijn nagels laat smeren, ha. De afgelopen dagen was ik behoorlijk druk en heb ik geen tijd gemaakt om mijn mooie nagellakje eraf te halen. Het is bijna jammer dat mijn nagels groeien. Het kleurtje zit er namelijk nog steeds hartstikke mooi op! Oké, op ontzettende uitgroei (noem je dat zo bij nagels?), een paar minikrasjes op de nagellak zelf en vervaagde randen na. Maar het kleurtje glanst nog steeds! Na dit artikel zullen mijn nagels weer clean zijn.
♥   Lenteweer – De afgelopen twee weken is het echt duidelijk geworden dat het lente is. Wat een temperaturen zo nu en dan! De zon en een lichte, bruine gloed over mijn gezicht, de warme wind en de oude vertrouwde geur van vers gemaaid gras en bloeiende bloemen. Heerlijk! Iedere keer als het zonnetje scheen en het enigszins aangenaam was om buiten te vertoeven, wist ik niet hoe snel ik buiten moest komen. Zalig! Eigenlijk best gek dat mensen er in de lente (en zomer) een stuk vriendelijker, blijer en socialer uitzien. Natuurlijk is er wat voor te zeggen. Het zonnetje maakt de wereld een stuk mooier, de wereld krijgt weer kleur en mensen eveneens.
♥   50 volgers – Wauw, afgelopen maandag behaalde ik mijn eerste ‘blogmijlpaal’! Ik had de 50 volgers op Bloglovin’ aangetikt. Ik ben er oprecht trots op! 50 mensen… Die kan ik niet kwijt in mijn kamer hoor. Naast Bloglovin’ wordt Montévie ook gevolgd via WordPress en per e-mail. Hartstikke leuk! Ik ben álle volgers dankbaar! Dus ook jullie, lieve WordPress- en e-mailvolgers! 🙂
♥   Long time no see – Zoals jullie weten – en anders weet je het nu, ha – heb ik mijn bachelor aan de Rijksuniversiteit in Groningen gehaald. Daar heb ik een aantal hele lieve meiden leren kennen. Afgelopen zondag had ik met drie vriendinnen afgesproken in het hoge noorden. De één had ik nog langer niet gezien dan de ander. Het varieert van een half jaar tot een paar weken. En ja, dan is het reuze gezellig om weer bij elkaar te zijn. Wat een topdag!
♥   Een bloemetje – Eén van mijn cliënten plukt regelmatig bloemen en / of planten uit eigen tuin en zo heb ik weer een vrolijk bosje op mijn kamer staan. Ontzettend lief! Officieel gezien mag ik dit niet aannemen, maar zijn reactie op mijn afwijzing: “Je moet. Anders zit ik ermee opgescheept.” Haha, oké. Mijn cliënt heeft inderdaad regelmatig zijn eigen bloemen en planten in een vaas op tafel staan. Het heeft wel iets bijzonders bloemen en planten uit eigen tuin. Vooral als ze echt mooi zijn en voorzien van mooie lentekleurtjes!
♥   Denske – Eén van mijn jongste vriendinnetjes (lees: een tweejarige peuter) kan bijna mijn naam zeggen. De meeste tweejarigen zeggen ‘Rensse’ of iets in die trant. Het stukje ‘nsk’ in mijn naam schijnt voor veel kinderen lastig te zijn. Zelfs op de kleuterschool konden niet alle kinderen mijn naam uitspreken. Zo moeilijk is het toch niet? Enfin, Peuter noemt mij op dit moment ‘Denske’. Té lief! En natuuuurlijk zegt ze in het bijzijn van haar mama wel duidelijk ‘Renske’. Ach, lieve F., ik neem genoegen met ‘Denske’. Je bent een topper!

Dit waren weer tien mooie geluksmomenten van de afgelopen twee weken. In de afgelopen jaren heb ik geleerd zo veel mogelijk te genieten van het leven en de mensen om mijn heen. Er is dan ook veel meer waar ik de afgelopen twee weken van heb genoten…

Van welk moment kun jij optimaal genieten?

Let’s get social!
Bloglovin’InstagramPinterest

Advertentie

19 gedachtes over “Mijn geluksmomentjes #2

 1. kim zegt:

  Heerlijk hè dat weer! Vandaag heb ik weer in de tuin gezeten, en het was met een lange broek bijna niet uit te houden! 🙂
  Minpuntje ontdekt: Volgens mij kom je niet op mijn blog terecht wanneer ik een reactie achterlaat. Ik kreeg net ergens een error :(. Moet er nog even naar kijken!
  En bedankt nog voor die site! Staan fijne artikelen op. Morgen weert ik of Google Analytics gelukt is, haha.

  Like

  • Renske zegt:

   Dat was inderdaad behoorlijk warm! Deze sukkel had namelijk een zwarte broek aan, haha! Maar ik had helaas niet echt tijd om volop van de zon te genieten, hihi.

   Ik krijg ook een error als ik op jouw naam klik. 😦 Niet leuk! Hopelijk heb je het opgelost?

   Ja, fijn hè? 🙂 Is GA gelukt? X

   Like

   • kim zegt:

    Oh ja met een zwarte broek is het helemaal niet te doen! Volgens mij wordt het de komende dagen weer super lekker weer (als weeronline klopt) 🙂

    Volgens mij lukt het nu wel! Haha, ja, pff. Google analytics is mijn nieuwe speeltje. Je kunt zelfs zien uit welke plaats je bezoekers komen..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s