Sunday Baking Day – Frisse zomertiramisu

Voor het weer hoeven we Nederland niet te verlaten. Wat hebben we toch heerlijke zomerdagen! Bij een heerlijk ‘buitendiner’ tijdens een lekkere zwoele zomeravond hoort natuurlijk een goddelijk nagerecht. Vandaag een heerlijke en frisse zomertiramisu. En geloof mij: het bordje eet je er bij op! 😉 Nieuwsgierig naar deze lekkere variatie op het originele tiramisurecept? Geniet dan lekker mee!

Ingrediënten
♥   500 gram zomerfruit (diepvries)
♥   125 gram fijne suiker
♥   1 pak lange vingers
♥   4 eieren
♥   500 gram mascarpone
♥   1 vanillestokje
♥   125 ml slagroom
♥   100 gram aardbeien
♥   150 gram frambozen
♥   150 gram bramen

Benodigdheden
♥   Steelpan
♥   Mixer
♥   Grote kom
♥   Kleine kommen

Stap voor stap frisse zomertiramisu
Stap 1: Breng het bevroren zomerfruit met de helft van de suiker aan de kook in een steelpan. Laat het ‘fruitprutje’ vijf minuten zachtjes doorkoken. Bedek ondertussen de bodem van de schaal met lange vingers.

Stap 2: Schenk het ‘fruitprutje’ over de lange vingers en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur. Splits ondertussen de eieren. Doe de eidooiers met het overige suiker in een kleine kom. Mix dit geheel ongeveer vijf minuten totdat er een lichtgele massa ontstaat.

Stap 3: Doe de mascarpone in een grote kom. Snijd het vanillestokje over dwars door en schraap het merg van het stokje eruit. Voeg dit toe aan de mascarpone. Roer de mascarpone los en voeg de eiermassa toe. Mix het geheel langzaam door elkaar.

Stap 4: Klop de slagroom stijf met een klein beetje suiker en spatel dit door het mascarponemengsel. Schep het mascarponemengsel op het fruit. Dek de schaal af met folie en laat het geheel minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

Stap 5: Bedek de tiramisu vlak voor gebruik met de aardbeien, frambozen en bramen. Smullen maar!

Tip van Flip I: Het eiwit kun je gebruiken om heerlijke meringue van te maken! Zie ook het recept van pavlova. In plaats van het eiwit in één grote cirkel te scheppen, maak je er kleine cirkeltjes van.

Tip van Flip II: Maak de tiramisu maximaal één dag van tevoren, zodat het goed opgestijfd is.

Wat is jouw lekkerste nagerecht ooit?

Bloglovin’InstagramPinterest

12 gedachtes over “Sunday Baking Day – Frisse zomertiramisu

  1. Esther zegt:

    Omg need to have this in my life! Tiramisu is niet mijn favoriete toetje, maar deze variatie lijkt me heerlijk. Zal hem eens aan mijn moeder doorgeven (snap je hem haha!). Lieffs

    Like

Plaats een reactie